Gezond eten en toch buitenkoken

Buiten eten is een gezellige bezigheid, je nodigt wat vrienden uit en met een koud biertje sta je lekker achter de grill je steak te bakken. Bij warm weer doen wij Nederlanders niets liever dan samenkomen en genieten van het weer. En waar het steeds warmer wordt eten we ook steeds vaker buiten. Maar om elke dag vlees te bakken is niet gezond en daarnaast is het funest voor het milieu en het welzijn van dieren. Daarom is het verstandig en gezonder om eens vegetarisch te koken. Vegetarisch klinkt negatief omdat het wordt verward met activisme maar een keer geen vlees eten en een lekker gerecht verzinnen voor wat groentes doet een mens echt goed. Er zijn veel kookboeken beschikbaar en je kunt al voor weinig geld een heerlijk gerecht op tafel zetten. Ook is het gezellig om met vrienden een portie op de Green egg buitenkeuken  te maken. Zet een fles koude wijn op tafel met diverse groentes in verschillende bakjes en laat ze zelf in aluminium folie hun portie bereiden. Je zult zien dat er voldoende creaties mogelijk zijn en dat je al heel snel kunt leren van andermans creatieve geest. 

Elke dag genieten van je buitenkeuken

Met een green egg kun je van slowcooking genieten en elke dag gebruik maken het genot die deze kamado te bieden heeft. Aangezien je met een Green egg diverse gerechten kunt bereiden kun je eindeloze variaties bedenken met gerechten en ingrediënten passend bij de wens van de avond. Zo kun je in ovenschalen iets bereiden, aluminiumfolie, een baksteen of een ijzeren plaat. Ook kan je het vlees op het rooster leggen zolang je de temperatuur laag houdt en er niet teveel kolen in doet. Zorg dus voor voldoende afwisseling en je zult zien dat ook vegetarisch eten icm een goed glas italiaanse wijn een heerlijk alternatief biedt. Wil je meer weten over buitenkeukens? Klik hier.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.