Tuin info
Image default
Tuinontwerp

Om lekkage te voorkomen neem dan aluminium lekdorpels

In Nederland komt het vaak voor dat het regent en kunnen het soms flinke buien zijn. Dan kan er regenwater tussen uw gevel en kozijnen komen. Er kan aantasting komen aan uw vers metselwerk wat kan leiden dat het open kan spouwen. Zo kan het vocht en vuil in het metselwerk komen en heeft het dus vrij spel als het niet goed is afgedekt. Ernstige kwaliteitsverlies aan uw metselwerk en spouw kan het gevolg zijn. Hierdoor kunnen de kosten flink oplopen. Om dit te voorkomen is er gelukkig een simpele oplossing. Door het plaatsen van aluminium lekdorpels zijn deze problemen allemaal opgelost. Dit kunt u gemakkelijk bevestigen aan de bovenkant van het metselwerk aan uw kozijnen. De lekdorpels worden niet alleen ter bescherming gezet tegen de weersinvloeden maar worden ook toegepast als randafwerking bij dakbedekking. 

Lekdorpels zijn er in veel verschillende materialen verkrijgbaar
Lekdorpels worden ook wel waterslagen genoemd en is dus hetzelfde. U zult ze steeds meer zien bij een nieuwbouw en bij renovatieprojecten. Architecten raden het ook steeds meer aan. Ze worden bevestigd onder de kozijnen en steken net iets buiten uw gevel uit. De lekdorpels lopen ook iets schuin af zodat het regenwater en vuil zoals bladeren en zand er gemakkelijk af kan lopen. Lekdorpels zijn in veel verschillende materialen te verkrijgen zoals: kunststof, beton, metaal (aluminium en zetwerk) en steenachtige materialen zoals hardsteen, baksteen en raamdorpelstenen. Wilt u graag natuurstenen dan moet u er rekening mee houden dat die veel onderhoud nodig hebben dit in tegenstelling van aluminium. Want aluminium heeft bijna geen onderhoud nodig en gaan zeer lang mee.

De voordelen van aluminium
Kiest u voor aluminium waterslagen dan heeft u veel voordelen. Aluminium is namelijk zeer onderhoudsvriendelijk. Dit komt doordat aluminium bestendig is tegen corrosie. Ook is dit materiaal licht maar toch sterk en het is makkelijk te bewerken. Doordat de aluminium bestendig is tegen corrosie kan aluminium goed tegen de weersomstandigheden die we hier in Nederland meemaken. Het kan zich namelijk vrij uitzetten en weer krimpen. Naast deze geweldige eigenschappen beschikt het aluminium zich ook nog in verschillende RAL-kleuren. Hierdoor kan het aluminium zich altijd passen aan uw wensen. 

Een dakgroothandel staat altijd klaar om u te helpen
Wilt u graag nog meer weten over aluminium waterslagen? Neem dan contact op met een professionele dakdekker of loop een keer binnen bij een dakgroothandel. Samen wordt er dan met u gekeken naar alle mogelijkheden en welke maat het moet zijn. Lekdorpels zijn ook zeker geen overbodige luxe in Nederland en zijn ze beschadigd? Ook dan is het verstandig om nieuwe lekdorpels aan te schaffen. Een dakgroothandel zal u uitstekende service geven en zullen meedenken met u en uw keuze.