Tuin info
Image default
Spelen in de tuin

Kinderen veilig laten trampolinespringen

Trampoline springen, als kind was het super leuk (en laat ons eerlijk zijn, als volwassene nog steeds). Daarom is het natuurlijk erg leuk om ook een trampoline in je eigen tuin te installeren voor de kinderen. Ze kunnen er bijna heel het jaar door op spelen en het is ook nog eens goed voor de gezondheid want je kinderen zijn heel actief als ze erop springen. Maar kinderen blijven kinderen, ze klimmen er met meerderen op of gaan gekke dingen uithalen. Naast uiteraard een oogje in het zeil te houden, zijn er nog meer voorzorgsmaatregelingen die je kan treffen zodat je kinderen veilig van de trampoline kunnen genieten.

Als je een trampoline hebt gekocht, kan je extra onderdelen kopen die een veilig gebruik makkelijker maken. Zo kan je gaan voor een trampoline met veiligheidsnet. Dit is een net dat rond de trampoline gespannen is en zorgt voor opvang van wie eruit dreigt te vallen. Ze kunnen in verschillende maten en sterktes aangeschaft worden voor alle vormen van trampolines. Daarnaast is het ook slim een beschermrand op de trampoline te installeren. Deze dekt de rand van de trampoline af met een band die een zacht kussen vormt. Deze twee maatregelingen bieden al veel extra bescherming bij het spelen op de trampoline.

Daarnaast kan je er ook voor kiezen om je trampoline in te graven, dit kan met een inground trampoline. Deze trampolines zijn speciaal ontworpen om ingegraven te worden en hebben er een speciaal uiterlijk voor. Voor je ze bestelt, is het belangrijk te kijken welke trampoline in je tuin pas. Ook hier kan op de rand een dikke beschermrand geplaatst worden met een zacht kussen in. En een trampoline in de grond betekent minder vallen en struikelen en in het ergste geval minder hoog vallen.

Op deze twee manieren kan je er dus voor zorgen dat je kinderen zich helemaal kunnen uitleven zonder dat jij je zorgen moet maken.  

https://www.trampolines.nl