Tuin info
Image default
Tuin en buitenleven

Afbakeningsdraad

Ben je op zoek naar een perfect gemaaid gazon? Dat is nu mogelijk met behulp van een robotmaaier. Deze handige gadget neemt je een hoop werk uit handen en het uiterlijk van je gazon wordt ook nog eens flink verbeterd. Omdat de robotmaaier veel lichter is dan de ouderwetse grasmaaier, zul je geen ingedrukte plekken meer op je gazon krijgen, die later geel kunnen worden.

Omdat de mesjes van de robotmaaier zo scherp zijn en het gras zo fijn maaien, kunnen de maairesten gewoon blijven liggen en dienen als voeding voor het gras. Het enige wat je moet doen om de robotmaaier een handje te helpen, is om afbakeningsdraad te spannen.

Door dit afbakeningsdraad weet de robotmaaier precies waar hij heen moet en kun je dus voorkomen dat je maaier in de vijver terechtkomt of in een stuk van de tuin rijdt, wat niet de bedoeling is. Dit afbakeningsdraad kun je vastzetten met een schroefoog zodat je er zeker van bent dat je draad goed gespannen is en ook onder alle weersomstandigheden zal blijven zitten.

Schroefogen van de beste kwaliteit kun je online kopen en ook kun je op het internet tips en adviezen over het spannen van afbakeningsdraad lezen. Let alleen wel op bij het spannen van de draad, dat er niemand over zal vallen want je wilt natuurlijk lelijke valpartijen en ongelukken voorkomen.

Met de robotmaaier heb je het hele jaar door een goed verzorgde tuin en deze maaier kan onder alle weersomstandigheden maaien. Alleen bij het spannen van de afbakeningsdraad moet jij je koppie erbij te houden, want daarna doet de grasmaaier echt alles zelf.

Zelfs als de accu leeg is, zal hij vanzelf terugrijden naar het oplaadstation. Let er alleen op dat je om de 3 à 5 jaar de batterij zult moeten vervangen, omdat deze door het instensieve gebruik op zal zijn. De meeste mensen laten de robotmaaier elke dag het gazon aanpakken, waardoor je de grasmaaier dus veel vaker zult gebruiken dan de ouderwetse diesel- of benzine maaier.

Als je het afbakeningsdraad mooi langs alle randen spant, zul je er zeker van zijn dat je bloemen en planten intact blijven. Ook als je water in de buurt van je woning hebt of misschien een fontijntje of een vijver hebt aangelegd, zou het zonde zijn als je maaier te water raakt en stukgaat, wat trouwens ook zielig voor de vissen is. Bedenk eenmalig waar je het draad wilt spannen en waar de robotmaaier niet mag komen en je zult er 365 dagen per jaar plezier van hebben.

https://www.staalkabelstunter.com/verzinkt/