Tuin info
Image default
Bedrijven

Keuringsdienst voor Wonen en de bouwkundige keuring

Hoewel Keuringsdienst voor Wonen een breed dienstenpakket aanbiedt, vallen een aantal onderdelen écht op. Dat geldt zeker voor de bouwkundige keuring en ook voor het meerjaren onderhoudsplan, ook kortweg wel MJOP genoemd. We vertellen je er hier meer over.

Vaak een verplicht karakter

Een bouwkundige keuring heeft in de meeste gevallen een verplicht karakter. Dat geldt zeker als je een hypotheek voor je huis af wilt sluiten. Wil jij een huis financieren, dan is een bouwkundige keuring negen van de tien keer verplicht. Kies je voor de diensten van Keuringsdienst voor Wonen, dan weet je dat je te maken hebt met een NHG erkende keuringsinstantie en weet je ook dat de prijs- kwaliteitsverhouding meer dan uitstekend is. Je betaalt in elk geval nooit teveel.

Handig voor je onderhandelingspositie

Een bouwkundige keuring kan eveneens bijzonder handig zijn voor je onderhandelingspositie. Je kunt de onderhoudssituatie en de bouwkundige staat zoals die beschreven is in de bouwkundige keuring prima gebruiken om de prijs te drukken. Het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring biedt gewoon heel erg veel voordelen. Met een dergelijke keuring haal je bovendien vaak de angel uit discussies. Ook weet je aan de hand van de keuring wat de kosten de komende jaren voor onderhoud van de woning zullen zijn.

Wettelijke verplichtingen en inzicht in de te reserveren gelden

Over onderhoud gesproken; in feite zou elke VvE de verplichting moeten hebben om te sparen voor toekomstig onderhoud aan een pand. Een meerjaren onderhoudsplan kan helpen om de kosten inzichtelijk te krijgen. Met een dergelijk plan weet de VvE wat er maandelijks aan geld gereserveerd moet worden, hetgeen wordt toegelicht in een helder en uitgebreid rapport. Met een MJOP voldoe je bovendien aan de wettelijke verplichtingen. Door met een plan te werken, voorkom he onverwachte financiële tegenslagen. En dat zou elke partij toch aan moeten spreken.