Tuin info
Image default
Tuin en buitenleven

Hoe maak je de perfecte stenen barbecue voor een heerlijke buitenervaring?

Een stenen barbecue is een geweldige manier om de familie en vrienden samen te brengen voor een unieke buitenervaring. Met de juiste materialen en een beetje knowhow, kunt u gemakkelijk een stenen barbecue die zal worden het gesprek van de buurt. Niet alleen kunt u genieten van een heerlijke en unieke maaltijd, maar u zult ook een mooie en functionele outdoor functie om te pronken met uw gasten. Met een paar eenvoudige stappen, kunt u de perfecte stenen barbecue die uw outdoor ervaring zal verheffen en zorgen voor jaren van heerlijkheid aan uw familie en vrienden.

 

 

Welke materialen zijn er nodig voor een stenen barbecue?

Je hebt een paar belangrijke ingrediënten nodig om je stenen barbecue compleet te maken: een vuurplaats, een barbecuegrill, bakstenen, zand, mortel, een waterslang en andere benodigdheden voor buiten. Kies bij het kiezen van de stenen voor uw barbecue een set die rond de zijkanten van de pit past. Kleinere stenen of stenen met kleine openingen kunnen in het vuur vallen, waardoor het vuur niet meer geblust kan worden. Vermijd dit soort stenen, evenals stenen met te veel gaten erin of andere zaken die het moeilijk maken om de zijkant van de kuil te vergrendelen. Het gebruik van de juiste vuurplaats is essentieel voor een geslaagde barbecue. U heeft een kuil nodig die een deksel heeft om het vuur binnen te houden. U hebt ook een vuurplaats nodig met een diameter die groot genoeg is voor de diameter van de grill. Meestal is dat 14 inch of groter. Het volgende wat je nodig hebt is een barbecuegrill. Dit zal het kookoppervlak zijn waar u het voedsel zult toevoegen, en het moet groot genoeg zijn om uw voedsel comfortabel te plaatsen. Als je deze twee dingen hebt, kun je aan de slag! Nu heb je zand, mortel en een waterslang nodig om je vuurplaats te bouwen. Zand is wat je vuurplaats heet maakt. Het zorgt voor de warmte waarmee je je eten gaat bereiden. Gebruik zand met fijne korrels, zodat het niet te heet wordt en je handen verbrandt. Mortel wordt gebruikt om de stenen bij elkaar te houden en om voegen te maken in de muren en paden van uw vuurplaats. Het moet een lichtgewicht mortel zijn die niet te dik is, zodat de zandcirculatie niet wordt belemmerd. De waterslang wordt gebruikt om de kuil met water te vullen en op zijn plaats te houden. U wilt niet dat de slang in de put valt, want dan breekt hij en verpest u uw hele dag. Je wilt ook niet dat de slang in de kuil valt, want dat kan brand veroorzaken.

 

Hoe kies je de ideale plek voor een stenen barbecue?

Bij het kiezen van een ideale plek voor je stenen barbecue moet je rekening houden met deze factoren. Kijk eerst naar de omgeving van de plek. Is er begroeiing in de buurt die gevaar kan opleveren? Een boom in de buurt kan bijvoorbeeld een risico vormen als die op je barbecue valt. Als er geen bomen in de buurt zijn, moet u ook rekening houden met het gevaar dat stenen of andere voorwerpen op uw barbecue vallen. Is de omgeving van uw barbecue geschikt voor de materialen die u wilt gebruiken? Zo niet, dan kun je misschien beter een andere plek zoeken. Houd er rekening mee hoe gemakkelijk het zal zijn om je stenen barbecue schoon te houden. Als u van plan om zand te gebruiken om uw barbecue te maken, kunt u op zoek naar een gebied dat is ver van alle vuil, zodat u niet te maken met een rommelige reiniging.

 

Hoe uw stenen barbecue te bouwen

Nu je alle materialen en een plek voor je stenen barbecue hebt, is het tijd om aan de slag te gaan. Graaf om te beginnen een gat van 12 inch doorsnee voor je vuurplaats. Plaats vervolgens de bakstenen rond de zijkanten van de kuil en vul eventuele open ruimtes op met mortel om muren te maken. Giet vervolgens twee emmers water in de kuil. Hierdoor ontstaat een vochtige omgeving waarin het zand vochtig blijft en gemakkelijker te verwerken is. Om uw barbecuegrill te bouwen legt u de bakstenen erop en voegt u een laag zand toe als bedding. U kunt er nog een laag bakstenen bovenop leggen als u dat wilt, maar dat is niet noodzakelijk.

 

Tips voor koken op een stenen barbecue

Om eten te bereiden op je stenen barbecue gebruik je indirecte warmte of een combinatie van directe en indirecte warmte. Voor indirecte warmte maak je een vuur in je pit en plaats je het rooster boven het vuur op een afstand van zes tot acht centimeter. U kunt ook het rooster boven de kuil plaatsen en een pan tussen het vuur en het voedsel gebruiken om indirecte warmte te creëren. Voor directe hitte bouwt u een vuur in uw kuil en gebruikt u een gietijzeren koekenpan op de grill om uw voedsel te koken. Om te voorkomen dat het voedsel aan de koekenpan blijft plakken, kunt u deze met olie insmeren of een pannenschraper gebruiken om vastzittend voedsel te verwijderen.

 

Hoe onderhoudt u uw stenen barbecue?

Om uw stenen barbecue te onderhouden, moet u de pit en het rooster na elk gebruik schoonmaken. Om de pit schoon te maken, vul je hem met water en leg je een slang in de pit. Zo kunt u de kuip van binnenuit schoonmaken. Om uw barbecuegrill schoon te houden, moet u regelmatig het verkoolde voedsel wegschrapen of een grilschraper gebruiken om al het voedsel dat aan het oppervlak vastzit te verwijderen en olie of vet dat zich op het oppervlak heeft opgehoopt te verwijderen. Voor de beste resultaten en een gemakkelijke reiniging gebruikt u een gietijzeren grillpan op uw barbecue.

 

Verschillende soorten stenen barbecues

– Barbecue in natuursteen: Natuurstenen barbecues zijn gemaakt van 100% natuursteen. Dit zijn de meest voorkomende vuurplaatsen en zijn meestal voorgemengd beton, zandsteen, graniet, of andere natuurlijke materialen. Deze producten zijn over het algemeen goedkoper dan gefabriceerde steen en kunnen een natuurlijke kleur en textuur hebben. Natuursteen is poreus, dus het moet worden onderhouden door het wassen van het oppervlak met een slang om de paar weken. – Engineered Stone Barbecue: Engineered stone is gemaakt van een combinatie van natuurlijke en door de mens gemaakte materialen. Deze zijn duurder dan natuursteen en zijn meestal gemaakt van beton, baksteen, en / of asfalt shingles. Omdat deze producten zijn vervaardigd, zijn ze bestand tegen zware weersomstandigheden en kunnen ze jaren meegaan zonder onderhoud.

 

Voordelen van een stenen barbecue

– Duurzaamheid: De meeste stenen barbecues zijn gemaakt van beton of baksteen, wat zowel duurzame en langdurige materialen zijn. Deze materialen zijn ook vuurbestendig en bestand tegen de hitte van elk type vuur. – Veelzijdigheid: De meeste stenen barbecues bestaan in verschillende stijlen en vormen. Zo kunt u de barbecue kiezen die het best bij uw ruimte en persoonlijkheid past. – Aanpassing: In aanvulling op de vorm, grootte en kleur van uw stenen barbecue, kunt u ook aangepaste functies, zoals roosters of kappen.

https://www.leefinjetuin.nl/blogs/slim-bestraten