Tuin info
Image default
Woning en Tuin

Dit zijn de (verrassende) voordelen van een hot tub in je tuin

Een hottub wordt ook wel spa of Jacuzzi genoemd. “Spa” kan echter ook verwijzen naar een wellnesscenter en “Jacuzzi” is een merk hottubs. Een hottub heeft vele voordelen. Veel hiervan kun je zelf wel verzinnen, maar de laatste verwacht je misschien minder snel. 

Luxe

Een hottub straalt luxe uit. Je koopt al een opblaasbare spa voor 569 euro. En ja, hier zitten air jets in om mee te bubbelen! Maar de echte luxe komt voor uit een spa van hard plastic of met een houten buitenkant, alhoewel opblaasbare bubbelbaden er soms ook uitzien alsof ze van hout zijn. Wist je dat het hebben van een Jacuzzi je huizenprijs kan opkrikken? Dit kwam naar buiten in een onderzoek door Otegbulu en Olusola (2011). Het is niet bekend of dit ook van toepassing is op hottubs van andere merken. Bekijk hier de verschillende hottubs en hun prijzen.

Gezelligheid

Voor veel mensen staat een hottub voor gezelligheid, lekker met vrienden een drankje doen in het luxe bad. In en om vakantiehuizen of -villa’s is het daarom ook een veel gezien object. Het is een plek waar je gemakkelijk dichterbij elkaar komt en ook ‘s avonds als het wat kouder wordt in kunt vertoeven. Veel mensen zetten hun hottub ook onder een veranda of speciaal huisje voor hottubs, zodat ze er nog langer en vaker van kunnen genieten.

Ontspanning

Maar ook in je eentje of met een minder druk gezelschap is het genieten geblazen. Het bad is altijd lekker warm, terwijl je in de buitenlucht bent. Dit kun je combineren met een goed boek, een glas wijn of meditatie. 

Gezondheid

Voor sommige mensen is dit wellicht een verrassing, maar een hottub brengt verschillende gezondheidsvoordelen. Het ontspannen gevoel dat je hebt gaat samen met afname van stresshormonen. Daarnaast neemt je hartslag toe en verbetert de bloedsomloop, waardoor het bloed beter in alle delen van je lichaam komt, ook je spieren, waardoor ze sneller herstellen na bijvoorbeeld een workout of blessure. Bovendien is de verbeterde bloedcirculatie goed voor je huid. Door de warmte wordt tevens het metabolisme versneld, waardoor schadelijke stoffen beter worden afgevoerd. Bron: FonteynSpa’s