Tuin info
Image default
Woning en Tuin

Dit moet je zeker weten over ongedierte!

Ongedierte komt steeds vaker voor. Door de verschillende weersveranderingen komen er ook steeds vaker en langer ongedierten voor. Vaak is het eenvoudig op te lossen, maar in sommige gevallen moet je ook naar een professional zoeken die kan helpen de plaag te bestrijden. Of het nu muizen, wespen of zilvervisjes zijn, alle ongedierten behoeven een andere manier van bestrijden. Hier moet je van op de hoogte zijn. Maar wat moet je nou echt weten over ongedierte en hoe kun je zelf met de bestrijding aan de slag gaan? Onderstaande informatie legt het uit.

Ongedierte bestrijden met vallen

Ongedierte komt overal voor. Soms heeft het met hygiëne te maken, maar in veel gevallen juist helemaal niet. Desondanks is het vervelend als er ongedierte in of rondom de woning te vinden is. Zo ook met wespen. Wespen bestrijden is echter eenvoudig. Je kunt hiervoor verschillende vallen maken, die voor jou de wespen vangen. Hierdoor heb je binnen een korte tijd alle wespen rondom de woning verjaagd en zorg je ervoor dat er geen nare situaties ontstaan. Voordat je een professioneel bedrijf inschakelt, kan het dus goed zijn om eerst zelf aan de slag te gaan. 

Wespen en nesten weghalen

Wespen bestrijden kan door bijvoorbeeld een fles doormidden te knippen. De onderkant wordt voor een gedeelte gevuld met een zoete vloeistof, terwijl je de bovenkant er op zijn kop erin zet. Hierdoor kunnen de wespen er wel in, maar komen er niet meer uit. De wespen zullen hierdoor uiteindelijk verdrinken. Ook zijn er kant-en-klare vallen te koop, welke de wespen aantrekken. Mocht er een heel nest zitten, dan moet je toch een bestrijdingsdienst inschakelen. Deze haalt het wespennest weg, waardoor het ongedierte niet meer rondom de woning is. Ga hier nooit zelf mee aan de slag.

Zilvervisjes bestrijden met spuitbussen

Een ander soort ongedierte zijn zilvervisjes. Deze beestjes zitten voornamelijk in huis op plekken waar het vochtig is. Denk bijvoorbeeld aan de badkamer, keuken of kelder. De zilvervisjes voeden zich door schimmels. Wanneer je er eentje in huis ziet, zitten er altijd meer. Het is daarom goed om direct met de bestrijding te beginnen. Zilvervisjes bestrijden kan dankzij spuitbussen, die bij verschillende winkels te verkrijgen zijn. Het is belangrijk dat je dit op meerdere plekken spuit. Ga daarom de kieren allemaal na, zodat het middeltje ook door kan dringen op plekken waar je zelf niet goed aan komt.

De professionele manier van bestrijding ook overwegen

Zilvervisjes bestrijden behoeft wel veel geduld. Je bent namelijk niet zomaar van de plaag af. Als je erachter komt dat er nog altijd ongedierte in huis zit, kun je beter voor de professionele aanpak gaan kijken. De bestrijdingsdienst inschakelen kan er dan voor zorgen dat je binnen een korte tijd van de diertjes af bent en er geen schade aan jouw woning wordt gedaan. Op de langere termijn kun je er alleen maar profijt van hebben en voorkom je een hogere kostenpost. Bekijk daarom ook altijd deze mogelijkheden tijdens een plaag.