Tuin info
Image default
Tuin en buitenleven

De verzwaringsdeken uitgelegd

Goed slapen is essentieel voor een goed begin van de dag. Een goede nachtrust zorgt voor energie, oplettendheid, snel kunnen schakelen en bijvoorbeeld ook voor snel kunnen incasseren. Een goede nachtrust is voor veel dingen essentieel. Helaas lukt het veel mensen niet altijd even goed om uitgerust de dag te beginnen. Slaapproblemen komen veel voor bij mensen. Veel dingen kunnen je wakker houden of wakker krijgen. Denk aan stress, spanning, angsten of ziekten. Kamp jij met een van deze slaapproblemen? Wellicht is de verzwaringsdeken dan iets voor jou! Wat dat is? Lees snel verder! 

Wat is een verzwaringsdeken? 

De naam zegt het eigenlijk al: een verzwaringsdeken is een zwaardere deken dan we normaliter kennen. De zwaarte van zo’n deken kan verschillen van bijvoorbeeld 6 kilo tot wel 9 kilo. De dekens kunnen verschillen in stoffen en materialen wat hun zwaarte bepaald. Het materiaal wat een zwaartedeken zwaarder kan maken zijn bijvoorbeeld glasparels. De dekens zijn voor de rest vrijwel hetzelfde. Ze zijn redelijk zacht en je doet er meestal een hoes omheen. 

Wat doet een verzwaringsdeken?

Maar waarom zou je eigenlijk een zwaardere deken willen hebben? Een verzwaringsdeken kan helpen om sneller in slaap te vallen en tevens dieper te slapen. Dit komt doordat hij met zijn gewicht drukt op je hele lichaam. Dit zorgt ervoor dat je gaat slapen met een geborgen gevoel (een soort knuffel). Ook zorgt deze zachte druk dat je zenuwstelsel ontspant en je hierdoor ontspant. De productie van melatonine en serotonine wordt hierdoor verhoogd. Hierdoor val je sneller in slaap en slaap je ook nog eens dieper! 

Voor wie is een verzwaringsdeken? 

Een verzwaringsdeken is eigenlijk voor iedereen. Je kunt hem gebruiken als je een moeilijke slaper bent. De deken helpt je dan ontspannen en sneller en dieper te slapen. Maar ook als je al goed van jezelf slaapt helpt de deken je dieper te slapen en word je uitgeruster wakker. 

De deken wordt ook vaak gebruikt bij mensen die een ziekte hebben, waarvan moeilijk slapen een belangrijke en grote symptoom is. Denk autisme of ADHD. Deze mensen worden extra geprikkeld en vinden het dus extra moeilijk om te slapen. De zware deken is nu beschikbaar bij Slaapt.