Tuin info
Image default
Tuin en buitenleven

3 tips om meer te kunnen genieten van je tuin

Merk je dat je tuin de laatste tijd meer een doorn in het oog is dan dat je er daadwerkelijk van geniet? Mis je bepaalde elementen in de tuin of wil je eigenlijk het liefst de hele tuin op de schop gooien? Een tuin die voldoet aan jouw wensen kan ervoor zorgen dat je er veel vaker tijd door wilt brengen en dat je er meer van geniet. In dit artikel geef ik je enkele tips waardoor je meer van je tuin kunt genieten. 

Fleur je tuin op met nieuwe planten

Vaak kan een kleine verandering in de tuin al een groots effect geven. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een paar nieuwe planten. Hiervoor hoef je niet meteen al je oude planten te verwijderen. Misschien heb je ergens nog een plekje over voor wat mooie fleurige bloemen of ben je bepaalde planten in je tuin gewoon zat. Nieuwe planten kunnen ervoor zorgen dat de algehele sfeer in de tuin even een opfrisser krijgt en dat je er misschien weer liever komt.

Verleng je leefruimte met een overkapping

Als je in de zomer meer naar buiten trekt, dan kan het heerlijk zijn om je tuin een huiselijk gevoel te geven. Een gezellige zithoek kan dit huiselijke gevoel al een stuk meer naar buiten brengen, maar het geeft nog meer sfeer als je ook een overdekt gedeelte hebt in je tuin. Denk hierbij aan een losse overkapping of aan een veranda aan huis vast. Het grote voordeel hiervan is dat je ook bij regen overdekt en droog zit en dus alsnog kunt genieten van het buitenleven. Daarnaast beschermt de overkapping je voor een groot deel tegen wind, waardoor het ‘s avonds langer aangenaam kan zijn om onder de overkapping te zitten.

Geef je tuin een make-over

Deze make-over kan uiteraard zo groots worden aangepakt als jij zelf wilt. Wil je bijvoorbeeld een hele nieuwe tuin aanleggen in Meppel of wil je enkel wat accessoires vervangen. Door wat accessoires in je tuin te vervangen of bijvoorbeeld je tuinmeubelen een nieuw leven in te blazen, kun je vaak al een heel andere uitstraling aan je tuin geven. Hiervoor is een algehele make-over lang niet altijd nodig, maar heb jij nu een tuin waar je echt niet blij mee bent? Liggen er bijvoorbeeld alleen maar tegels, terwijl jij juist van planten houdt? Of is je tuin één groot oerwoud en wil je graag wat meer zitplekken? Dan is een complete make-over soms onvermijdelijk.