Tuin info
Image default
Bedrijven

Woningen met paardenstallen te huur

Voor veel mensen is het een droom: een woning met paardenstallen. Vaak zijn deze woningen ontzettend prijzig, waardoor een hypotheek afsluiten lastig kan worden. Gelukkig zijn er ook veel van deze woningen met paardenstallen te huur. Zo kun je toch luxe wonen in een woning met paardenstallen, zonder hiervoor een flinke aankoopsom met een even grote hypotheek te hoeven betalen. Waar op letten bij bezichtiging van een huis? Easie.nu.

Voordelen van een woning met paardenstallen

Eigenaren van paarden zullen het zeker kunnen beamen dat het ontzettend gezellig is om je paard in de buurt te hebben. Je kunt sneller even bij je paard langs, ondanks dat je het soms best druk hebt. Dit komt ook doordat je minder reistijd hebt tussen je eigen huis en de stal waar je paard gestald is. Je hoeft hiervoor niet op de fiets of in de auto te springen en er naartoe te rijden, maar je kunt er even snel heen wandelen. De drempel om dus snel even langs te gaan of een klein klusje uit te voeren is dus een stuk lager.

Daarnaast kun je je paard ook veel makkelijker verzorgen wanneer deze aan huis staat. Bij een blessure kun je zelf constant de juiste zorg aanbieden. Verder kun je ook je eigen wensen qua verdere verzorging implementeren. Geef je paard ruwvoer of krachtvoer wanneer jij dat wilt, bepaal je eigen bodembedekker en kies ook vooral hoeveel voer of bodembedekking je in de stal wilt geven.

Al met al is het aan huis stallen van je paard een groot voordeel voor de band met je paard. Je bent veel vaker samen, waardoor deze steeds sterker zal worden. Dit is samenvattend het grootste voordeel van een woning met paardenstallen huren.

Vind je paarden vooral gezellig om te zien, maar wil je geen eigen paard aanschaffen? Dan kun je de stallen eventueel nog verhuren aan andere paardeneigenaren. Zij betalen je dan maandelijks een bedrag voor de stalling. Zo heb jij toch gezellig paarden rondom je huis, zonder dat je hier zelf veel omkijken naar hebt. In overleg met de eigenaren kun je bepalen of zij alles zelf komen doen (voeren, verzorgen, binnen of buiten zetten) of dat jij dit voor ze overneemt.

Nadelen van een woning met paardenstallen

Helaas is het houden van paarden aan je eigen adres niet alleen maar rooskleurig. Zo heb je bijvoorbeeld een stuk meer onderhoud aan bijvoorbeeld gebouwen dan wanneer je alleen een woonhuis huurt. Ook aan je paard ben je een stuk meer onderhoud en verantwoordelijkheid kwijt. Je moet alles zelf regelen: voeding, binnen of buiten zetten, het juiste materiaal aanschaffen voor bijvoorbeeld de omheining en nog veel meer. Ook betekent het huren van een woning met paardenstallen dat je minder makkelijk dagjes weg of op vakantie kunt. Je paard heeft constant verzorging nodig en kan nog geen dag alleen staan. Een paard vergt natuurlijk specifiekere en lastigere verzorging dan een hond of kat, waardoor het vinden van een tijdelijke oppas of verzorger nog wel eens lastig kan worden.

Als je gehecht bent aan de community op jouw manege of stal, kan het thuis stallen van je paard nogal eenzaam aanvoelen. De vriendschappen, het advies van anderen of de vriendschappen onderling verlies je zodra je paard bij je aan huis staat.

Ten slotte ben je nog veel meer kwijt dan alleen het verzorgen van je paard. Je hebt ook dingen nodig als een kruiwagen, omheining, voerbakken en dergelijke spullen. De meeste woningen met paardenstallen die te huur staan hebben dit gelukkig al wel, maar wees erop voorbereid wanneer dit alles niet standaard beschikbaar is.

Kiezen voor een woning met paardenstallen

Een woning met paardenstallen huren doe je natuurlijk alleen als je gevoel hebt met paarden. Als je het maar grote en stinkende beesten vindt, kun je logischerwijs beter een huis zonder stallen huren. Als je paarden wel geweldig vindt en daarnaast bereid bent een flink bedrag per maand meer aan huur te betalen, is het een ontzettend leuke stap om te zetten.

Meer informatie? Huisportaal.nl over tuinieren en tuinen.