Tuin info
Image default
Aanbiedingen

Welke schutting past bij mij?

Ben je op zoek naar een nieuwe schutting. Dan zijn er veel verschillende soorten schuttingen waaruit gekozen kan worden. Een schutting plaatsen is een grote investering, die tientallen jaren in de tuin te bewonderen zal zijn. Het is dan ook belangrijk de tijd te nemen en goed over een gepaste schutting na te denken. Maar hoe kies je nu een schutting die écht bij jou en je woning past? Wij helpen je bij het vinden van de perfecte schutting.

Het zoeken naar de perfecte schutting

Wanneer je op zoek gaat naar een schutting is het belangrijk eerst de stijl van de schutting vast te stellen. Moet de schutting overeenkomen met de stijl van je woning of juist niet? Ben je op zoek naar een strakke uitstraling of een natuurlijk uitziende schutting? Op basis van deze vragen maak je je zoektocht concreter en raak je niet de weg kwijt in het grote aanbod aan schuttingen. Vervolgens ga je op zoek naar een gepaste schutting. Hierbij heb je de keuze uit verschillende materialen en vormen schuttingen.

Materiaal schutting

Bij het kiezen van een schutting is de keuze aan materialen enorm. Wanneer je een schutting wilt die past bij de natuurlijke uitstraling van de tuin, dan is een houten schutting precies wat je zoekt. Spreekt robuust en modern je meer aan? Dan is een beton schutting perfect. Doordat zowel houten als beton schuttingen in verschillende houtsoorten en beton motieven geleverd kan worden, kan een schutting nagenoeg helemaal op je wensen worden aangepast. Bovendien kan hout en beton zelfs gecombineerd worden tot hout beton schutting. Kortom: de keuze is reuze. Neem voor het uitzoeken van jouw schutting daarom ook rustig de tijd.

Verschillende vormen schuttingen

Naast het materiaal kan de vorm van de schutting ook op je wensen worden aangepast. Voor een strakke look in je tuin, kan je gaan voor een schutting met rechte lijnen. Wil je echter een speelser effect? Kies dan voor een schutting met boogvorm, die meer dynamiek in je tuin creëert. Ook is er vaak een keuze aan afwerkingen van de schutting. Denk aan het materiaal betonpalen en de dichtheid van de schuttingplaten. Nadat je al deze stappen hebt doorlopen, heb je jouw ideale schutting gevonden die helemaal naar je wensen is gemaakt.

Schutting laten plaatsen

Heb je inspiratie uit deze blog gehaald en wil je graag een nieuwe schutting in je tuin? Laat een schutting plaatsen door Schutting Service. Met meer dan 25 jaar ervaring en een eigen werkplek, creëert Schutting Service schuttingen naar de wens van de klant en plaatsen zij deze schutting vakkundig. Zo heb jij binnen een mum van tijd jouw droom schutting in de tuin staan.