Tuin info
Image default
Tuin en buitenleven

Welke schutting past bij jou?

Er zijn verschillende soorten schuttingen waaruit je kan kiezen. Maar welke past nou het beste bij jou? Hieronder wordt meer verteld over de schuttingen.

 

Glazen schutting

Een glazen schutting is een schutting van deze tijd. Op deze manier pas je een moderne stijl toe in de tuin. Wel is het goed om te weten dat er weinig privacy is, want door het glas kan iedereen er gewoon doorheen kijken. Ook kiezen mensen vaak voor aluminium op de schutting, hierdoor geeft de schutting iets meer privacy. 

 

Composiet schutting

Een composiet schutting is een duurzame schutting. Ook heeft deze schutting weinig onderhoud nodig. Dit is erg fijn, omdat een schutting normaal gesproken wel wat vaker onderhoud nodig heeft. Ze blijven ook gewoon een natuurlijke houten uitstraling hebben en gaan een langere tijd mee. In vergelijking met andere schuttingen gaan deze langer mee. 

 

Hout beton schutting

Ook is de houten beton schutting een trend. Het is een combinatie van hout en beton. De structuur is erg mooi en ook deze schutting is duurzaam. De onderdelen komen ook in contact met de grond en hierdoor gaat de schutting langer mee.

 

Houten schutting

Je kan natuurlijk ook kiezen voor een houten schutting. De meeste zijn afkomstig van duurzame gebieden. Dit zie je tegenwoordig steeds vaker bij de houten schuttingen. Wel verschilt het per schutting hoe lang die mee gaat. De ene gaat veel langer mee dan de ander. Het is belangrijk om deze schutting zo goed mogelijk te onderhouden, omdat het wel eens voorkomt dat die minder mooi wordt. Er zijn veel verschillende merken waaruit je kan kiezen.