Tuin info
Image default
Aanbiedingen

Wat te doen tegen muggen in de tuin en rondom huis

 

Het zonnetje is weer aan het komen, dit betekend dan ook dat de muggen weer terug zullen komen. Niemand heeft hier echt zin in en veel mensen willen dan ook alles doen om een muggenbeet te voorkomen of om muggen te weren. Ze jeuken namelijk en je hebt een hele tijd een rode bult op je lichaam. Daarom zijn er verschillende soorten middeltjes tegen muggen om zo de muggen te weren. We hebben voor jou de beste tips om een rijtje gezet, hier dus wat te doen tegen muggen.

Muggenbeten voorkomen

Wat je eerst kunt doen om een muggenbeet te voorkomen is je insmeren met citronella. Dit is eigenlijk een soort stof die een zure lucht verspreid. Het is dan ook een geur waar de muggen niet echt van houden. Als ze dit ruiken dan zullen ze je niet zo heel erg snel prikken. Je kunt dit eigenlijk in bijna elke winkel wel kopen als het weer zomer is. Een voorbeeld is bij de Kruidvat, deze heeft ze altijd wel. Ook hebben ze hier van die middelen tegen muggen om muggen te weren die je in de grond moet zetten. Deze zorgen ook voor een citroen lucht om ze te weren.

Wat je ook kunt doen is een muggenlamp kopen. Een muggenlamp is dan ook de beste manier om van die muggen af te komen. Het is wel gelijk de meest dure manier maar dan heb je wel wat. Een goed merk waar je eens naar kunt kijken is Cyclone. Deze lamp heeft namelijk alle functies van alle verschillende lampen gecombineerd. Zo heb je altijd een goed resultaat wanneer je de lamp ophangt. Daarnaast kun je de bak heel erg makkelijk leven, je hoeft hem alleen maar er uit te trekken en om te kiepen.

Laatste tips

Als je nu niet zin hebt om geld uit te geven dan kun je ook meer gaan douchen. Zo zit je lichaam namelijk minder onder de zweet. Zweet is een luchtje die maar al te aantrekkelijk is voor de mug. Door dus voldoende te douchen geef je de mug geen aanleiding om je te prikken. Ook is het handig om minder parfum op te doen in de zomer. Deze zoete geur trekt namelijk ook muggen aan. Volg deze tips goed en je hebt echt geen last meer van een mug. Een mug is een heel klein probleem, maar als je er niets aan doet dan kan het toch wel eens knap vervelend worden.