Tuin info
Image default
Bedrijven

Waar moet je rekening mee houden bij het verzamelen van bedrijfsafval?

Vrijwel ieder bedrijf in Nederland heeft een contract afgesloten met een Nederlandse afvalverwerker. Dit is nodig zodat het verzamelde bedrijfsafval opgehaald kan worden zodat het uiteindelijk ook verwerkt wordt. Mocht je nog geen contract hebben afgesloten met een Nederlandse afvalverwerker, dan is het verstandig om dit zo snel mogelijk te doen. Wanneer je afval gaat verzamelen, zijn er wel enkele punten waar je rekening mee moet houden. 

Het sorteren van afval is belangrijk

Een van de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden bij het verzamelen van afval, is dat het belangrijk is om het afval ook te sorteren. De verschillende afvalverwerkers in Nederland proberen zoveel mogelijk materialen en grondstoffen te recyclen. Hier verdiend een afvalverwerker geld aan, maar ook is het beter voor het milieu en daarom erg belangrijk. Het sorteren van afval is niet ingewikkeld, want dit kun je het beste doen door meerdere verschillende afvalcontainers te huren van een afvalverwerker. Na het sorteren van het afval kun je bedrijfsafval laten ophalen door je afvalverwerker. 

Je zit vast aan een contract

Wanneer je een contract gaat afsluiten met een afvalverwerker, is het belangrijk om er rekening mee te houden dat je ook daadwerkelijk vast zit aan een contract. Dit is natuurlijk ook een voordeel, want de afvalverwerker is verplicht om het afval bij jou op te komen halen. Wat wel een nadeel is, is dat als het slecht gaat met je bedrijf, je het contract niet zomaar kan laten ontbinden. Het gaat hier natuurlijk om een klein bedrag, maar alsnog is het belangrijk om hier rekening mee te houden. 

Niet al het afval kan gerecycled worden

Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer mensen die het recyclen van afval erg belangrijk vinden. Deze mensen doen er dan ook alles aan om zoveel mogelijk afval te recyclen, maar helaas is niet al het afval te recyclen. Dat is natuurlijk erg jammer, maar het is helaas niet anders. Het heeft dan ook geen zin om naar een andere afvalverwerker te gaan, want de reden dat het afval niet gerecycled kan worden, heeft ermee te maken dat daar geen technologieën voor bestaan. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan bepaalde soorten plastic, maar ook aan chemisch afval.

https://www.renewi.com/nl-be/zakelijk