Tuin info
Image default
Woning en Tuin

Tips voor het creëren van een sfeervolle tuin

We kijken er met z’n allen naar uit om nog beter of meer dan vroeger elkaar te mogen ontmoeten en gezellig bij te praten. Als je een tuin hebt, is dat meteen de beste locatie om gezellig in de vooravond of tot de late uurtjes jouw gasten te ontvangen. Zo vermijd je niet enkel opkuiswerk binnenshuis, maar geniet je samen in de buitenlucht van een optimale setting. Om die gezellige sfeer te creëren ga je best op voorhand online wooninspiratie opdoen, want voor je ’t weet heeft de lente een aangename warme dag in het verschiet waarop jij klaar wil staan om jouw gasten te plezieren.

Lichtjes

Onbetaalbaar is een open hemel met een blik op de sterren, maar die kan je nu eenmaal niet bestellen. Zorg daarom voor gepast licht in jouw tuin om sfeer te scheppen en de natuurlijke elementen tot leven te wekken. Tuinverlichting is een must-have en wordt aangeboden naar ieders smaak en budget. Gebruik energiebesparende leds op basis van een lichtslinger die tussen twee bomen of palen is aangebracht. Het principe is eenvoudig toe te passen en het volstaat om twee palen te hebben met staander, zodat een lint van licht een groot deel van jouw tuintje kleur geeft. Evengoed kan jouw voorkeur gaan naar ledverlichting onder een parasol, of onder de vorm van figuren ingenesteld tussen het gras.

Blowing in the wind

Een speciaal effect krijg je zondermeer door het gebruik van windspinners of -gongs. Gezellig onder een dekentje – overigens ook onmisbaar – wordt het dan pas echt genieten bij een zacht briesje. De elementen in jouw tuin maken dan enerzijds geluid of lijken autonoom te bewegen. Met een goedgeplaatst lichteffect creëer je zo een feeërieke sfeer.

Flower power

Bloemen mogen ook zeker niet ontbreken op jouw wenslijst. Overdag kan je er heerlijk langs slenteren en genieten van hun pracht, maar ook ’s avonds zal de geur jou van bepaalde type bloemen tegemoet komen. Voorzie de nodige variatie voor elk seizoen en ga zeker online inspiratie opdoen voor de inrichting van de meest sfeervolle, onderhoudsvriendelijke plantentuin. De vlinderpracht en zoemende hommels maken het plaatje compleet.