Tuin info
Image default
Woning en Tuin

Teakhout in je interieur? Onze tips!

De manier waarop u woont is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur, maar er zijn altijd manieren om dingen te mixen! Of het nu rustiek of Scandinavisch is – geen enkele ontwerpstijl kan de allure van teak weerstaan. Maar met deze aanstekelijke schoonheid in elke kamer komt ook een verantwoordelijkheid: zorgen dat alles zo goed bij elkaar past? Laat ons u inspireren waar u het beste kunt beginnen door enkele tips te geven voor de keuze van uw meubilair, gebaseerd op welk type interieurconcept het beste past bij elke behoefte.

Mixen met kamerplanten 

Teakhout is een mooi en warm getint materiaal dat goed gecombineerd kan worden met planten om een sfeervolle inrichting te creëren. Denk bijvoorbeeld aan het bouwen van een hele kast of dressoir van teakhout voor de woonkamer van uw huis door het te stapelen op andere meubels in levendige tinten zoals sinaasappels en groenen!

Teak tafel als blikvanger in je woning 

Een tafel van teakhout is verkrijgbaar in veel verschillende modellen en maten. Er zijn verschillende onderstellen voor de tafel, zowel van staal als van massief teakhout; u vindt er vast een die perfect bij uw huis past! Het tijdloze materiaal betekent ook dat het gemakkelijk kan worden veranderd, afhankelijk van wat esthetisch goed voelt, zonder de functionaliteit elke keer te veel op te offeren – u hoeft zich dus geen zorgen te maken dat u ze om de paar jaar moet vervangen, zoals bij ander meubilair misschien nodig is, alleen omdat ze na een tijdje niet meer zo in het oog springen. 

Eenheid

Als je eenheid in je huis wilt creëren, kun je het beste geen verschillende houtsoorten combineren. Bijvoorbeeld: het combineren van teakhouten meubelen met een eiken tafel zal alleen maar rommel en wanorde met zich meebrengen. De toon moet altijd vriendelijk blijven, zelfs bij het geven van advies als dit – ga niet het mengen van hardhouten vloeren (eiken) met zachte houtsoorten zoals grenen, omdat ze drastisch verschillende kleuren tussen planken, die zou kunnen gooien uit de hele look als er meerdere stukken gemaakt van elk type . In plaats daarvan houden met slechts een materiaal per kamer, zodat alles meer karakter door uniciteit alleen heeft.