Tuin info
Image default
Bedrijven

Slovenië is een prachtige vakantie bestemming

Waarschijnlijk is Slovenië niet het eerste land dat in je op komt als je denkt aan ideale vakantiebestemmingen. Wij Nederlands kiezen vaak voor de zon. Niet vreemd dat landen als Spanje, Italië, Turkije en Egypte jaarlijks zo vaak door ons bezocht worden. Niet iedereen vind temperatuur even belangrijk. Veel van ons kunnen ook helemaal op gaan in de natuur en houden ervan om de rugzak in te pakken en hun vakantie actief door te brengen. Voor mensen die hiervan houden is een slovenie vakantie ideaal. De meeste weten het niet, maar Slovenië staat bekend om haar prachtige natuur.

 

Waarom hier?

Overvolle groene bossen, prachtige wateren en populaire wandelroutes en kampeerspots. Dat is Slovenië in een notendop. En je moet ook niet denken dat je een winterjas nodig hebt. Het is in Slovenië namelijk warmen als in Nederland in de zomermaanden. In juli en augustus ligt de temperatuur er ‘gewoon’ boven de 21 graden. Een ander groot voordeel aan een vakantie in Slovenië is dat je de keuze hebt hoe je er heen gaat. Vind je vliegen niet erg, dan kun je binnen twee uurtjes naar de hoofdstad Ljubljana, waar zo’n 280.000 mensen wonen. Hou je niet zo van het vliegtuig of wil je gewoon reizen met het comfort van je auto, dan is dat ook zeker een optie. Afhankelijk van waar je woont in Nederland is Slovenië maximaal 1200 kilometer rijden. Meestal rijd je hier binnen een halve dag eenvoudig naar toe.

Ook financieel is het aantrekkelijk om een bezoekje te brengen aan Slovenië. Nederland is relatief een stuk duurder. Omdat het land wordt omringd door commercieel bekendere vakantielanden als Italië en Kroatië ligt Slovenië als het ware onder de radar, en dit zie je terug in de prijzen die je er betaald. Zo kost een gemiddeld restaurantgerecht je vaak nog niet eens een tientje!

 

Ja, je kunt ook lekker naar het strand. De kustlijn van Slovenië bedraagt iets minder dan 50 kilometer en die staat bomvol met prachtige havenstadjes waar jij de dag zeker kunt besteden. Al met al is Slovenië zeker een land dat je moet bezoeken als je nét even wat anders wilt.

 

https://cvet-gora.si/nl/slovenie-vakantie/