Tuin info
Image default
Tuin en buitenleven

Je tuin beveiligen met deze tips

Als jij je onveilig voelt in je eigen buurt dan zijn er een aantal dingen waardoor het veiligheidsgevoel omhoog kan gaan. In dit artikel beginnen we met je tuin, omdat je tuin meestal de plek is die mensen verwelkomt naar je huis. Let op dat deze tips geen buurlijke of buurtelijke problemen verhelpen, maar alleen jou een veiliger gevoel kunnen geven. Voor meer informatie over het beveiligen van jezelf thuis of tijdens je werk ga je naar Secure2go, daar zullen professionals met veel ervaring en kennis je helpen tot de juiste beveiliging!

Camera’s

Een van de meest populaire en meest handige manieren om je tuin te beveiligen is door camera’s op te hangen. Camera’s kan je nu heel goedkoop aanschaffen in verschillende winkels en daarnaast is het gebruik ervan ook enorm versimpeld. Hiervoor is het meestal alleen nodig om een app te downloaden die in connectie staat met je camera’s. Via de app kan je dan zien met de camera’s wat er allemaal aan de hand is in je tuin.

Agressie noodknop

Een andere manier die minder bekend is, is door het aanschaffen van een agressie noodknop. Een agressie noodknop is bedoeld om op je persoon te dragen en staat meestal tot één locatie centraal. Wanneer er dan iets gebeurt kan er op de knop gedrukt worden en staat de knop open voor een centralist om mee te luisteren. Dit duurt dertig seconde en naar aanleiding van de dertig seconde zal de centralist besluiten of er hulp nodig is of niet. De knop kan dan echter niet gebruikt worden buiten de radius van het huis. De knop is ook locatie bepalend, hierdoor kan er wanneer er hulp wordt geroepen direct bepaald worden waar deze nodig is; in de tuin, in de schuur of in huis en op welke verdieping!

 

Prikkeldraad

Een agressieve manier van beveiligen van je tuin is het gebruik van prikkeldraad. Deze manier is agressiever, omdat dit zichtbaar is voor iedereen die je tuin ziet. Je laat daardoor een soort indruk achter nog voordat iemand je kent. Prikkeldraad wordt vaak bevestigd bovenop schuttingen en hekken en houden voornamelijk indringers uit je erf weg. Als je een kat hebt wordt het gebruik van prikkeldraad afgeraden, vooral als je een buitenkat hebt. Het prikkeldraad kan namelijk een gevaar vormen voor je kat en zorgt ervoor dat je veiligheidsgevoel daardoor weer omlaag gaat.

Veilig stellen van items

Een andere manier om je tuin te beveiligen is door voorzorgsmaatregelen te nemen in de vorm van het verwijderen van dure objecten in de tuin. Heb je bijvoorbeeld een Weber barbeque in de tuin staan, zet deze dan in de schuur, heb je een elektrische fiets, zet deze dan ook in de schuur. Door het verwijderen van verleidelijke items uit je tuin zal de kans kleiner zijn dat er een indringer in je tuin komt die de veiligheid van je tuin verstoord.

Dubbelchecken

Als laatste tip is het nooit erg om dubbel te checken of je alle sloten wel op slot hebt gedaan. Is de schutting op slot? Is de schuur op slot? Zijn de fietsen op slot? Is de achterdeur op slot? Zorg ervoor dat het op slot zetten van alles rondom je tuin en huis een gewoonte wordt, zo zorg je er namelijk voor dat je nooit meer gestolen spullen zal hebben én het is de goedkoopste oplossing samen met de voorgaande tip!