Tuin info
Image default
Bedrijven

Je bloembollen onderhouden in de tuin

Heel leuk en gezellig, van die prachtige bloemen in de tuin, maar hoe verzorg en onderhoudt je zulke bloemen eigenlijk? Zeker als het bloembollen zijn, kan dit nog wel eens lastig zijn. Bij de koop krijg je natuurlijk meestal wel wat adviezen mee, maar zeker als we tegenwoordig bloemen online bestellen bij Pluukz of een andere site, krijg je natuurlijk niet direct al het advies in je schoot geworpen. Het is daarom belangrijk om je even te verdiepen in wat voor soort bloemen of bloembollen je gekocht of besteld hebt. Dan kan je hier vervolgens de verzorging op aanpassen. Doe daarom eerst wat research, en ga daarna pas aan de gang met planten en onderhouden!

Welke bloembollen zijn de beste optie?

Natuurlijk zit er altijd verschil tussen alle soorten bloemen en soorten bollen. De een heeft meer of ander soort verzorging nodig dan de ander. Je hebt namelijk bollen die het beste groeien in de lente, maar ook bollen die het beste groeien in het najaar. Op die manier kan iedereen zelf kijken wanneer hij of zij een tuin vol bloemen wil hebben. Om alle soorten bloembollen te bekijken zijn er verschillende online webshops voor bloembollen of kant en klare bloemen. Er zijn een tal van opties wat betreft bloembollen. Ook is het belangrijk om rekening te houden met het seizoen. Liever geen bloembollen planten? Pioenrozen kopen bij een online bloemist is ook altijd goed. Pioenrozen zijn namelijk prachtige bloemen om in de vaas te zetten, maar toch denken wij dat bloembollen planten van deze prachtige bloem absoluut de moeite waard is.

De nazorg van bloembollen

Veel mensen onderschatten vaak het feit dat je met het planten van de bollen eigenlijk nog niet helemaal klaar bent. Als de bloem namelijk een mooi voorjaar achter de rug heeft zal hij natuurlijk weer verwelken. De bol begint dan echter gelijk met het produceren van nieuwe zaadjes, zodat de bol weer opnieuw tot een bloem kan uitgroeien in het volgende jaar. De bol is dan echter zo druk bezig met deze productie dat deze geen energie meer heeft voor de bloem. Het is daarom belangrijk om de bloem aan het einde van de bloeiperiode af te knippen, zodat de bol ruimte krijgt om zich weer klaar te maken voor de volgende bloeiperiode. Op deze manier kan je de bollen dus een soort van ‘hergebruiken’, en heb je het jaar daarop weer prachtige bloemen in je tuin staan!