Tuin info
Image default
Bedrijven

Heerlijk BBQ’en met je nieuwe barbecue

Lekker in de tuin BBQ’en wie wil dit nu niet? Als je een barbecue gaat kopen is het wel handig om op een paar dingen te letten. Hiermee voorkom je telleurstellingen achteraf. Ga jij een BBQ kopen maar weet je niet zo goed waar je op moet letten? Dan heb je wellicht wat aan de onderstaande tips voor het kopen van een barbecue.

Barbecue gas of kolen

De eerste vraag die jij je zou kunnen stellen is of je een barbecue op gas of met kolen wil. Er zitten aan beide BBQs zowel voordelen als nadelen. Zo krijg je met een kolen BBQ die typische smaak die zo bij BBQ-vlees hoort. Dat heb je niet met een gas BBQ. Het voordeel echter van een BBQ op gas is dat net wat minder werk is om de BBQ aan te krijgen. Bij een kolen BBQ moet je het wat dat betreft wel eerst een beetje in de vingers krijgen, met de aanmaakblokjes. Nog een nadeel is dat je brandgevaar kunt hebben met een kolen BBQ. Woon je dicht bij een mooi bos? Dan is het net wat veiliger om een gas BBQ te gebruiken.

BBQ formaat

Het is natuurlijk handig om vooraf helder te hebben, voor hoeveel mensen jij maximaal wil kunnen BBQ’en. Dan weet je ook meteen of de BBQ groot genoeg is. Natuurlijk is ook bij BBQ’en goedkoop vaak duurkoop. Kies dus iets goeds. En, laat je informeren over wat beter bij jouw wensen past. Kijk voordat je iets koopt goed op internet naar alle mogelijkheden en vergelijk deze goed. Het is zonde van je geld als later blijkt dat de barbecue toch niet aan jouw wensen voldoet.

Toebehoren

Als je een BBQ koopt, dan heb je meer nodig dan alleen een BBQ. Zo heb je met een kolen BBQ natuurlijk ook kolen en aanmaakblokjes nodig. Verder heb je bij zowel kolen BBQ’s en gas BBQ’s natuurlijk passend gerei nodig. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een spatel, vork en een vleestang. Dat is namelijk de minimale basis die je nodig hebt.

https://outathome.com/nl/barbecue