Tuin info
Image default
Bedrijven

Eindelijk een oplossing voor de koudere avonden in de tuin

De zomer is natuurlijk een prachtige en relaxte tijd, waarin je volop kunt genieten van lekker weer. Vooral overdag, zo hebben we de laatste jaren gemerkt, lopen de temperaturen in de zomerperiode vaak flink op. Tegelijk betekent dit vaak, zeker bij helder weer, dat het ’s avonds flink kan afkoelen of zelf ijzig koud kan zijn. En dat is minder prettig als je ervan houdt om in de avond nog even lekker in je tuin te zitten om van de avond te genieten. Je zit dan al snel te koukleumen op je loungeset. Gelukkig is hier wat aan te doen, namelijk een gashaard op je terras of in je veranda plaatsen. Het gebruik van een gashaard als verwarmingsmethode in je tuin is om uiteenlopende redenen een slimme oplossing voor koudere avonden in de tuin. Wil je weten wat gashaarden zo ideaal maakt? Dan moet je snel verder lezen!

 

Er bestaan ook mobiele gashaarden

De mobiliteit van de huidige generatie gashaarden is een van de grootste pluspunten van deze verwarming soort. Vandaag de dag zijn er bijvoorbeeld verrijdbare gashaarden beschikbaar voor in je tuin, die je snel kunt verplaatsen om de warmtevoorziening in je tuin perfect te reguleren en sturen. Een verrijdbare gashaard kun je op elke gewenste plek in je tuin, in je veranda of op je terras neerzetten om de juiste plek te verwarmen.

 

Een gashaard is gemakkelijk te gebruiken

Of je nu voor een verrijdbare of voor een vaste gashaard in je tuin kiest: een grote plus van het fenomeen gashaard is het bedieningsgemak. Gashaarden kun je aansluiten op het vaste gasleidingnet. Je hoeft dus niet, zoals bij houtkachels en houthaarden, telkens brandstof aan te voeren of de haard bij te vullen. Ook heb je niet te maken met het weghalen van asresten, zoals bij kachels en haarden die met hout worden opgestookt. Dat scheelt uiteraard veel tijd en energie.

Je maakt het jezelf met een gashaard daarnaast ook gemakkelijk door de bedieningsmogelijkheden van deze haarden. Moderne varianten gashaarden kun je met een afstandsbediening gemakkelijk aan, uit, hoger of lager zetten. Vaak zijn er bij dit type haarden ook apps ontwikkeld, zodat je de gashaard in je tuin ook via je smartphone kunt aansturen.

 

Een hoog en efficiënt rendement

Gashaarden staan in de installatietechniek en wereld van verwarmingssystemen bekend om hun uitzonderlijk hoge rendement. Met een gashaard kun je elke gewenste ruimte op een snelle en rendabele manier op de gewenste temperatuur krijgen. Door het goede rendement, zeker bij moderne haarden die op het gasnetwerk aangesloten kunnen worden, bespaar je energie en maak je minder kosten dan wanneer je gebruikmaakt van een pelletkachel of houtkachel. Dat is voor jezelf fijn omdat je minder verwarmingskosten maakt en dus op je energie-uitstoot bespaart. Maar ook voor het milieu en klimaat is de beperkte CO2 die je bij de verbranding produceert natuurlijk fijn en prettig.

 

Een haard op gas heeft slechts een beperkt onderhoud nodig

Wat erg prettig is aan een gashaard in je tuin gebruiken, is het gegeven dat het onderhouden van deze haarden weinig tijd in beslag neemt. Eens in de vier tot vijf weken even de haard afnemen met een doek en (ook van binnen) ontstoffen, volstaat om de gashaard goed werkend te houden. Zoals net al gemeld heb je niet te maken met asresten die voortdurend uit de haard gehaald moeten worden. Dat maakt een gashaard mee dan relaxed in het gebruik.

 

Voor elk wat wils…

Op het gebied van gashaarden is er bij speciaalzaken voor elk wat wils te vinden. Experts in de haard sector kunnen haarden leveren in allerlei maten, vormen, modellen en bieden ook een ruime keuze uit de beste merken aan. Profiteer ervan en koop een voordelige en betrouwbare gashaard om ’s zomers, op koude avonden, nog langer van je tuin te genieten!