Tuin info
Image default
Aanbiedingen

Een dekbedovertrek van 260×220: waar op te letten?

 

Wat is een dekbedovertrek? Is het iets anders dan een dekbed? En hoe verhoudt zich dat tot een dekbedset? Met zoveel termen om te ontcijferen, beginnen ze allemaal op te gaan in een onopgemaakt bed van verwarring.

 

Het bepalen van je persoonlijke wensen en behoeften begint met het begrijpen van de verschillende soorten beddengoed, al kan het lastig zijn om het ene type van het andere te onderscheiden. Als u zich al verward voelt, bent u niet alleen en zijn wij er om u te helpen. Dekbedovertrekken behoren tot de meest voorkomende beddengoed artikelen, ze zijn er in vele vormen, en dienen een verscheidenheid aan doeleinden. Hieronder vindt u een fool-proof gids over alles wat u moet weten over het machtige dekbedovertrek.

 

We beginnen met de soorten dekbedovertrek van 260×220 en ​​een dekbedovertrek 200×220. Beiden zijn een dekbedovertrek voor 2 personen. 

 

Wat is een dekbedovertrek 

Laten we beginnen met een analogie. Een dekbedovertrek is voor een dekbed zoals een kussensloop is voor een kussen. Een dekbedovertrek is wat je over je dekbed schuift, het dient als beschermlaag en is het meest zichtbare deel van je beddengoed. Mensen kiezen voor dekbedovertrekken vanwege hun populariteit, maar er zijn veel factoren te overwegen voorafgaand aan het maken van een aankoop. Dekbedovertrekken zijn wasbaar in de wasmachine, over het algemeen niet duur, comfortabel, en gemakkelijk te vervangen als je uitgekeken raakt op een bepaalde stijl.

 

Wat gaat er in een dekbedovertrek van 260×220 en een dekbedovertrek van 200×220? 

 

Een dekbed is de binnenkant van een dekbedovertrek (logisch, toch?). Het dekbed, ook wel een insert genoemd, wordt over het algemeen gedefinieerd als een platte zak die gevuld is met dons, wol, veren, of een synthetisch alternatief. Dekbedden kunnen niet zonder dekbedovertrek gebruikt worden, en moeten, in tegenstelling tot het overtrek, chemisch gereinigd worden in plaats van in de wasmachine.

 

Dekbed vs. dekbedovertrek 

Een veel voorkomende misvatting over dekbedden en dekbedden is dat ze synoniem zijn. In tegenstelling tot een dekbed, kan een dekbed gebruikt worden zonder overtrek. Comfortfauteuils zijn dik en donzig (waardoor ze bijzonder geschikt zijn voor kouder weer), bedekt met een duurzame stof, en gevuld met dons of synthetische vezels. Comforters zijn er in vele kleuren, patronen, en ontwerpen, omdat ze meestal worden gebruikt zonder enige dekking over hen.

 

Breaking down het verschil tussen een 

 

Dekbedovertrek van 260×220 en een dekbedovertrek van 200×220:

 

  • Moet altijd aan de binnenkant van een dekbedovertrek

  • Ideaal voor mensen die hun beddengoed regelmatig willen veranderen

  • Moet chemisch gereinigd worden, met uitzondering van synthetische alternatieven

  • Heeft geen bovenlaken nodig

 

En een dekbed van 260×220 en 200×220

 

  • Kan in de machine gewassen worden met de rest van uw beddengoed

  • Vereist geen dekbedovertrek

  • Beter voor mensen die niet vaak van beddegoedstijl veranderen

  • Meestal groter dan de werkelijke bedmaat, hangt over de randen

  • Heeft een bovenlaken nodig

 

Soorten dekbedovertrek van 260×220 en een dekbedovertrek van 200×220 en hoe te kiezen 

 

Feiten over dekbedovertrekken

Katoen:

Katoen is het meest gebruikte materiaal voor dekbedovertrekken, en is een gemakkelijk te onderhouden stof die zacht en comfortabel is. Als u op zoek bent naar een onderhoudsvriendelijk materiaal, dan is katoen uw beste keuze. De meeste beddensites raden een dekbedovertrek aan met een thread count van 300+ om ervoor te zorgen dat uw dekbed beschermd blijft.

 

Zijde:

Als je op zoek bent naar een ademend en luxueus dekbedovertrek, raden we zijde aan. Door de natuurlijke eigenschappen van zijde is het zeer geschikt voor een vochtig klimaat en houdt het u warm zonder een claustrofobisch gevoel te geven. Als je last hebt van allergieën of astma (onderzoek van dokterfit), is zijde een ideaal materiaal vanwege de stofafstotende eigenschappen.

 

Polyester en katoen-polyblend:

Polyester en Katoen-Poly blend dekbedovertrekken zijn het beste voor mensen die een bestendige stof willen die niet kreukt of vervaagt na verloop van tijd. Polyester wordt door de mens gemaakt, wat betekent dat het meestal minder duur is dan natuurlijke alternatieven. In tegenstelling tot katoen of zijde is polyester minder goed ademend, waardoor vocht en warmte in uw lakens blijven hangen. Als u de voorkeur geeft aan een warmere slaapomgeving, is polyester een goede optie.

Nu je meer hebt gelezen over een dekbedovertrek van 260×220 en een dekbedovertrek van 200×220, is het tijd om je meer te vertellen over eenpersoons dekbedovertrek van 140×220 oftewel een kinderdekbedovertrek 

 

Hoe kies je een kinderdekbedovertrek van 140×220 en inzetstuk?

Als je eenmaal een dekbedovertrek van 140×220 hebt gekozen, is het tijd om het perfecte patroon, kleur en inzetstuk te kiezen. Hier zijn onze tips voor het vinden van het perfecte dekbedovertrek voor uw kinderkamer.

 

Maak een keuze tussen een effen dekbedovertrek van 140×220 en dekbedovertrekken met een patroon. Bedenk hoe uw kind zijn kamer gebruikt en kies op basis daarvan. Een dekbedovertrek met een witte achtergrond is heel praktisch als uw kind de kamer alleen als rustkamer gebruikt, maar als de kamer ook als speelkamer wordt gebruikt, is een dekbed met een donkerder dessin misschien verstandiger, omdat dit vlekken verbergt.

 

Denk ook aan de kleur van het inzetstuk. Een wit dekbedovertrek van 140×220 en lichtgekleurde dekbedden zullen waarschijnlijk niet door een dekbedovertrek heen kijken, maar als je een donker of bedrukt dekbed hebt, is een donker dekbedovertrek de beste keuze om de kleur en het patroon eronder te verbergen.

 

Geef kinderen een keuze. Kinderen hebben eerder een goed gevoel bij dingen waar ze iets over te zeggen hebben, dus laat uw kind zijn of haar beddengoed kiezen. Om een ongecoördineerde chaos te voorkomen, beperkt u eerst de beddengoedopties tot twee of drie waar u mee kunt leven en laat uw kind dan kiezen.

 

Zoek het midden op. Als je niet wilt kiezen voor een all-over print, combineer dan een effen dekbedovertrek met dekbedovertrekken met een patroon gekozen door je kind om een beddengoedlook te creëren die je gemakkelijk kunt aanpassen als hun smaak verandert.

Voeg een dekbedovertrek van 140×220 toe voor precies het juiste comfort. Kies uit dons en donsvervangers in gewichten variërend van superlicht tot extra warm, afhankelijk van de gewenste slaaptemperatuur van uw kind. Of gebruik een dekbedovertrek met een dekbed waar uw kind al dol op is – als het dekbed geen hoeklussen heeft, kan het moeilijker zijn om het op zijn plaats te houden.

Of je nu op zoek bent naar het beddengoed voor altijd van je kind of naar beddengoed dat perfect geschikt is voor een bepaalde fase, comfortabele en gemakkelijk schoon te maken dekbedovertrekken is een flexibele, kindvriendelijke dekbedbedovertrek van 140×220 dat óók voor de ouders leuk is.