Tuin info
Image default
Tuin en buitenleven

Een belijningsmachine biedt uitkomst bij het beoefenen van tal van sporten

Er gaat veel tijd inzitten om een sportveld op orde te houden en belijning is daarvan een belangrijk onderdeel. Dit moet regelmatig bijgehouden worden en een belijningsmachine is daarbij geen overbodige luxe. Lijnmarkering is van groot belang voor veel sporten en als dit vervaagd of helemaal niet meer zichtbaar is? Dan wordt een sport beoefenen opeens een tikkeltje lastiger. Met een belijningsmachine kan dit probleem voorkomen worden én effectief benaderd. Zo wordt het markeren een stuk eenvoudiger, secuurder en minder tijdrovend.

Een volledig geautomatiseerde en GPS gestuurde belijningsrobot

Voor lijnmarkering zijn veel verschillende machines op de markt. We zetten er graag een aantal voor je op een rijtje. Zo heb je volledig automatische belijningsmachines die via GPS te werk gaan. Een voorbeeld hiervan de Turf Tank One, die allerlei sportvelden van goede belijning kan voorzien. Ook de ondergrond maakt hierbij niet uit: of het nu om natuurgras of harde ondergronden gaat, er wordt voor effectieve en precieze belijning gezorgd. Een uitkomst voor een sportclub of bedrijf. 

Belijningsmachines die je een handje helpen

Naast volledige geautomatiseerde belijningsmachine zijn er tal van met lasergestuurde opties. Deze zorgen voor de meest secure belijning en nemen je daardoor veel werk uit handen. Door middel van een GPS wordt de precieze plaatsing van de lijnen bepaald en heb je geen omkijken naar het uitmeten hiervan. Hierdoor kost het maar liefst 75% minder tijd om belijning te plaatsen. Een belijningsmachine maakt een tijdrovende klus in een mum van tijd een secure en precieze taak. 

Voor diverse ondergronden en tal van sporten

Natuurlijk zijn uit de laser gestuurde belijningsmachines verschillende opties te kiezen en is het afhankelijk van verschillende factoren welke machine van toepassing is. Zo is de ondergrond bijvoorbeeld van belang én de manier van belijning. Voor verschillende sporten worden verschillende ondergronden gebruikt. Denk hierbij aan (kunst)gras of asfalt, beton of juist hout, rubber of EPDM. Iedere ondergrond vraagt bovendien om een ander soort verf om tot het gewenste resultaat te komen. 

Van simpele machines tot de meest uitgebreide versies

Daarnaast is de ene machine uitgebreider dan de andere. Waar het meest simpele model volledig handmatig is heeft een uitgebreide versie de mogelijkheid om zowel aan de voorzijde als de zijkant lijnen te markeren. Het is geheel afhankelijk van een budget én eisen welk model het doel het beste bereikt. Bovendien is het schoonmaken van de machines na gebruik eenvoudig en is het onderhoud ervan in korte tijd gedaan. Geen overbodige luxe, want de tijd die je bespaard met lijnmarkering wil je niet aan schoonmaken kwijt zijn. 

Machines die het beoefenen van de sport gemakkelijk maken

Een belijningsmachine neemt echter in alle gevallen veel werk uit handen en zorgt voor secure en precieze belijning op ieder sportveld. Van voetbal tot rugby en van volleybal tot atletiek; goede belijning is een vereiste voor het goed beoefenen van een sport. Met een belijningsmachine maak je het zowel voor jezelf als de sporters gemakkelijk en breng je het terug naar de basis: het plezier van de sport die je zo leuk vindt.