Tuin info
Image default
Tuin en buitenleven

Dubbelstaafmatten: ideaal voor het afscheiden van de tuin

Om je tuin om een goede manier af te scheiden kun je gebruik maken van dubbelstaafmatten. Ook zijn er weer verschillende soorten dubbelstaafmatten die je kunt gebruiken voor de afscheiding van de tuin. Wellicht goed om eerst even toe te lichten wat dit precies zijn en vervolgens lichten we verder toe waarom deze zo handig zijn om uw hekwerk een mooi aangezicht te geven.

 

Wat is een dubbelstaafmatten hekwerk?

Een dubbelstaafmatten hekwerk is een hekwerk waar dikke (en stevige) staven met een minimale doorsnede van 5,5 mm onderdeel van zijn. Het zijn zeer bekende hekwerken en deze zul je bij menig basisscholen, maar ook bij mensen thuis terug zien komen. Er wordt gebruik gemaakt van zowel horizontale als verticale spijlen en die worden door elkaar gebruikt. De dubbelstaafmatten hekwerken zijn een stuk steviger dan de enkelstaafmatten, omdat dit bij de enkelstaafmatten dus niet het geval is. 

 

Er worden van de dubbelstaafmatten verschillende varianten gemaakt wat betrekking heeft om het de horizontale en verticale draden en de lengte hiervan. Er zijn dus bijvoorbeeld dubbelstaafmatten 8/6/8 en matten van 6/5/6. Afhankelijk van het hekwerk dat je gaat plaatsen (en dus ook hoelang het hekwerk dient te worden) maak je hierin de juist keuze. Na elke mat dient er ook een paal te worden toegevoegd, evenals een eindpaal en een beginpaal.

 

Waarom dubbelstaafmatten?

Zoals eerder al benoemd is het hebben van dubbelstaafmatten een groot voordeel qua stevigheid ten opzichte van de enkelstaafmatten. Daarnaast is het hekwerk een mooie afrastering van de tuin en hetgeen dat daarnaast is. Het biedt dus een hogere veiligheid, maar geeft daarnaast ook nog wel voldoende privacy. Daarop zijn veel Nederlanders gehecht en een hekwerk is daarbij een uitstekende oplossing. Er zijn diverse partijen die je verder kunnen helpen met het installeren van dubbelstaafmatten hekwerken, maar je kunt ook alle materialen bestellen en vervolgens deze zelf opzetten. Dit is niet enorm lastig en feitelijk goed te doen als je de installatiehulp / toelichting even goed doorneemt.