Tuin info
Image default
Tuin en buitenleven

De verschillende soorten kunstplanten en kunstbomen voor jouw huis en tuin

De steeds meer groeiende vraag naar kunstplanten zorgt ervoor dat deze vaker worden geproduceerd en steeds meer bedrijven ervoor kiezen om kunstplanten in hun assortiment op te nemen. Naast het feit dat kunstplanten natuurlijk een stuk minder onderhoud nodig hebben, zijn ze steeds minder goed van echt te onderscheiden en zien er gewoon echt goed uit. Veel mensen kiezen vaker voor gemak en kiezen voor een lange levensduur van planten. Het is ontzettend zonde als je een dure bos bloemen hebt en deze vervolgens na 3 weken alweer zijn uitgebloeid. Natuurlijk, normale planten en bloemen zijn leuk om te geven, maar als je ze jezelf cadeau doet is het goed om ook kunstplanten eens in overweging te nemen.

 

Kunstplanten in de tuin

Niet alleen voor in huis zijn kunstplanten een mooi aangezicht. Ook buiten in de tuin kunnen kunstplanten erg mooi staan. Er zijn verschillende kunstplanten en kunstbomen voor buiten. Eén van de meest populaire voorbeelden zijn de kunstbuxussen, kunstpalmen en bonsai bomen. Een kunst buxus is niet van nep te onderscheiden en kan in een mooie bijpassende vaas worden aangeschaft. De buxus zet je vervolgens in je tuin en geeft een mooi aangezicht. Daarbij kun je kiezen voor een losse kunstbuxus, maar bijvoorbeeld ook voor een hele buxus kunstheg als je bijvoorbeeld wat extra ruimte tot je beschikking hebt. Het voordeel van deze planten is dat ze tegen alle, of nou ja veel, weertypen geschikt zijn. Waar dit bij echte planten minder het geval is, is dit natuurlijk voor de levensduur van je kunstplanten wel zo prettig.

 

Onderhouden van kunstplanten

Het onderhoud van kunstplanten is niet zo heel lastig. Je hoeft namelijk na het opzetten eigenlijk niets meer te doen. Voordat je de plant plaats kun je bijvoorbeeld de takken van kunstboom nog een beetje buigen zodat deze mooi recht staan en precies naar je zin. Daarna hoef je niets meer te doen, tenzij de plant in de war gaat zitten door het weer of menselijk handelen. Verder kun je de kunstplanten natuurlijk in een mooie vaas zitten om het aanzicht wat verder te verfraaien en dat maakt het wellicht nog wel interessanter om te kijken naar jouw kunstplanten voor buiten.