Tuin info
Image default
Tuin en buitenleven

De 5 beste gereedschappen voor de tuiniers onder ons

Hou je van het buitenleven? Hou je ervan om met je handen te werken en dingen te laten groeien? Als je op beide vragen “ja” hebt geantwoord, dan is tuinieren misschien de hobby voor jou. Er zijn zoveel verschillende soorten tuinieren dat het moeilijk kan zijn om te weten waar je moet beginnen. Maar wat voor soort tuin je ook wilt aanleggen, er zijn enkele gereedschappen die je helpen je werk gemakkelijker te maken. Hier kijken we naar de 5 beste gereedschappen voor de tuiniers onder ons.

 

 

Handtroffel

Een van de belangrijkste gereedschappen in de gereedschapskist van elke tuinier is een handspaan. Hiermee worden gaten gegraven voor het planten van zaden, zaailingen en kleine planten. Zoek bij het kiezen van een troffel naar een die scherp is, zodat je zonder moeite door de grond kunt graven. Gesmede troffels zijn doorgaans sterker dan gestempelde troffels, zodat ze zeer geschikt zijn voor zware tuinklussen zoals het planten van grote struiken en bomen.

 

Schoffel

Een Schoffel is een type tuinhandschoen met een netbespanning op de rug van de hand, waardoor je handen kunnen ademen en koel blijven terwijl je werkt. Dat is belangrijk, want warme handen worden sneller moe, dus deze handschoenen zijn perfect voor lange tuinsessies. Er zijn Schoffel handschoenen voor zowel linker- als rechterhand, en gebreide versies die geschikt zijn voor zowel binnen- als buitenwerk. Schoffel handschoenen kunnen worden gebruikt voor de meest uiteenlopende tuinwerkzaamheden. Ze kunnen worden gebruikt voor graven, wieden, planten, snoeien en algemeen tuinwerk.

 

Tuinhandschoenen

Als u zwaar tuinwerk doet, helpt een paar tuinhandschoenen om uw handen te beschermen en koel te houden. Er zijn veel verschillende soorten tuinhandschoenen om uit te kiezen, dus u kunt het beste het type kiezen dat het beste bij uw tuinwerkzaamheden past. Tuinhandschoenen zijn verkrijgbaar in veel verschillende materialen, waaronder natuurlijke stoffen, synthetische stoffen en synthetische materialen met Kevlar-stiksels om uw handen te helpen beschermen. Er zijn verschillende belangrijke dingen om in gedachten te houden bij het kiezen van de juiste tuinhandschoenen: – Soort handschoen – Verschillende tuinwerkzaamheden vragen om verschillende soorten handschoenen. Zo vraagt snoeiwerk om een dun paar lichtgewicht handschoenen, terwijl graven vraagt om een dikker, duurzamer paar handschoenen. – Pasvorm – Zorg ervoor dat uw handschoenen goed passen. Ze moeten goed zitten, maar niet te strak. Loszittende handschoenen kunnen gemakkelijk verstrikt raken in onkruid en ander tuinafval. – Materialen – Natuurlijke stoffen zoals katoen zijn ademend, licht en comfortabel, maar niet zo duurzaam als synthetische stoffen. – Kevlar gestikte handschoenen zijn nuttig voor tuinklussen zoals snoeien en oogsten waarbij het risico op snijwonden en schaafwonden bestaat, omdat ze uw handen extra beschermen.

 

Struikschoffel

Een struikschoffel is een zeer nuttig gereedschap voor de tuinier die veel struiken in zijn tuin heeft. Een struikschoffel lijkt op een gewone schoffel, maar het gebogen blad maakt het gemakkelijker om rond struiken en kleine planten zoals bloemen en kruiden te graven. Met een struikschoffel kunt u gemakkelijk rond de basis van struiken graven om onkruid en overtollige grond weg te halen. U kunt er ook nieuwe grond mee toevoegen rond de wortels van de plant, wat vooral handig is voor jonge struiken die veel ruimte nodig hebben om te groeien. Zoals bij elk gekochte tuingereedschap zijn de beste struikschoffels gemaakt van hoogwaardige materialen. Zoek een schoffel met een duurzaam blad en een handvat van hout of glasvezel.

 

Telescopische vork

Een telescoopvork is een uitstekend gereedschap voor het losmaken van grond en het oogsten van wortelgroenten zoals wortelen en aardappelen. Deze vorken hebben lange, dunne tanden die tot verschillende lengtes kunnen worden uitgeschoven. Dit maakt ze perfect voor een groot aantal tuinwerkzaamheden. Het is belangrijk om een telescoopvork van hoge kwaliteit te kiezen die jarenlang meegaat. Vermijd de slappe vorken die in discountwinkels worden verkocht, want die zijn niet sterk genoeg voor tuinwerk. Zoek bij het kiezen van uw vork naar een vork van roestvrij staal of roestbestendig aluminium. Roestvrijstalen vorken zijn sterker en gaan langer mee dan aluminium vorken. Let er bij het werken met de vork op dat je hem niet te ver in de grond duwt, anders beschadig je de wortels van je planten.

 

Conclusie

Tuinieren is een geweldige hobby voor mensen die graag hun handen vuil maken. Het maakt niet uit of je groenten, bloemen of struiken wilt kweken, er is een tuingereedschap voor elke klus. De vijf bovenstaande tuingereedschappen zijn geweldig voor elke tuinier. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken, liggen prettig in de hand en zijn duurzaam genoeg om jarenlang mee te gaan. Dus waar wacht je nog op? Ga naar buiten en maak je handen vuil!

https://www.tuingereedschapshop.nl/