Tuin info
Image default
Aanbiedingen

Carwash: waar moet u op letten?

autos kopen belgie

 

auto verkopen 

tweedehands auto

 

Een correcte autowasbeurt is helemaal niet zo moeilijk. U hoeft slechts enkele regels te volgen. Hier zijn enkele tips die u kunnen helpen de klus beter te klaren. De eerste keer dat een auto de garage verlaat, is de autolak moeilijk:

Fysica: krassen, impact

Chemische stoffen: omgevingslucht, regen, zout in de winter, uitwerpselen van vogels

Kortom, als u zo lang mogelijk van een “mooie auto” wilt genieten, dan kan een beetje tijd en energie wonderen verrichten.

Zwart: mooi maar kwetsbaar!

Waar begin je met het verzorgen van je lichaam? Zelfs voordat je koopt! Inderdaad, als u het risico op krassen tijdens de levensduur van de auto wilt minimaliseren, kies dan voor een metallic grijze of lichtere kleur. Zwart, hoe mooi het ook is, is de slechtste keuze: op de lange termijn kan zelfs een “zachte” autowasmachine krassen veroorzaken, vooral in de hete zon.

Geduld en doorzettingsvermogen

We kunnen alleen maar dromen van “onderhoudsvrije” labels en zelfreinigende laklabels! De enige manier om het pakket zo lang mogelijk met gloeiende dingen te openen, is door het goed te onderhouden … hoe vaak? Er zijn geen vaste tips, alles hangt af van de omgeving waarin je rijdt. Seizoen werkt ook: winter- en strooizout zijn schadelijk voor het lichaam. Een ander gevaar komt van uitwerpselen van vogels, die bijzonder corrosief zijn en het beste zo snel mogelijk kunnen worden verwijderd zonder te “krabben”. Dit laatste is vooral belangrijk als de bosjes zijn opgedroogd om krassen op de verf te voorkomen.

Met de hand of auto wassen?

Beide methoden hebben hun voor- en nadelen. Als u ervoor kiest om uw auto te wassen, kies dan een borstel die goed is onderhouden en in goede staat is geïnstalleerd. Het voordeel van deze machine is dat je ook de onderzijde van het chassis kunt opnemen, waar zout en vuil zich gemakkelijk ophopen in het wasprogramma.

Het bespaart tijd en is goed voor het milieu omdat bewezen is dat dit soort wassen minder water verbruikt dan handmatig wassen, zeker bij het spoelen met tuinslangen. Aan de andere kant kan de beste wasstraat nooit alle vuil- en insectenvlekken verwijderen. Daarom moet de nabewerking nog steeds “handmatig” worden uitgevoerd.

Met de hand wassen? Het kost natuurlijk meer tijd, maar het is een ideale keuze voor degenen die aandacht besteden aan details.

Alles voor je:

Om de auto met de hand te wassen moet aan de volgende voorwaarden worden voldaan:

Twee grote emmers koud of warm water.

Gebruik een tuinslang om je lichaam vochtig te houden.

Een hogedrukreiniger (type Karcher) kan helpen. Let op: Plaats het mondstuk niet te dicht bij het lichaam of de elektrische onderdelen onder de motorkap!

Een of meer zachte sponzen.

Geschikte reinigingsmiddelen: huishoudelijke producten, zoals vloeibare wasmiddelen, zijn te corrosief.

Droog af met suède of zachte vezeldoek.

Een “gepolijst” product voor afwerking.

Echte deal

Vermijd indien mogelijk uw auto in de zon te wassen. Reinigingsmiddelen en poetsmiddelen kunnen niet goed worden gebruikt voor hete voorwerpen.

Begin met wielen / velgen, vooral als ze vuil zijn.

Open de deur, bagageruimte, brandstofklep en motorkap, maak de zaagsnede en alle beklede onderdelen schoon. Sluit vervolgens alles opnieuw.

Maak de carrosserie grondig nat om zoveel mogelijk stof te verwijderen en krassen op de verf te voorkomen.

Werk altijd van boven naar beneden.

Droog het hele lichaam om kalkaanslag te verwijderen.

Als uw auto relatief nieuw is, kunt u een zachte doek gebruiken, gedrenkt in eenvoudige beschermende was.

Voor verf die na verloop van tijd aangetast is of pogingen doet om microkrasjes te verwijderen, kunt u het beste “polijsten” gebruiken. Aangezien deze producten meestal schurend zijn, moeten ze met voorzichtigheid worden gebruikt, dus volg de instructies strikt op.

Zorg ervoor dat u dergelijke producten niet gebruikt op kunststoffen zoals bumpers, zijbalken en spoel ze onmiddellijk uit als ze overlopen. Als het droog is, wordt het zwarte plastic onderdeel wit.

Velgen, een geval apart

De velgen zijn altijd het moeilijkst schoon te maken, vooral aan de voorkant – het stof van de remmen verzamelt zich met al het andere stof op de weg. Kies producten specifiek voor wieldoppen, blijf in beweging en wrijf krachtig, maar gebruik een zachte spons en veel water. Gebruik indien nodig hogedruksproeiers. Daarna hoef je alleen de velg te drogen. 

Wij kunnen alle vragen voor u regelen en een redelijke prijs voor uw auto voorstellen!

https://auto-verkopen-belgie.com/nl/info/auto-catalogus/