Tuin info
Image default
Bedrijven

Aaltjes tegen slakken

Reken op een natuurlijke manier af met (naakt)slakken doormiddel van het gebruik van aaltjes. Dankzij natuurlijke bestrijdingsmiddelen hoef je geen gebruik meer te maken van schadelijk gif dat kwetsbaar voor planten en de bodem is. Er zijn namelijk diverse manieren om op een duurzame en natuurlijke manier af te rekenen met slakken in je tuin. Wellicht de meest effectieve methode hiervoor is het gebruik van aaltjes tegen slakken. Met deze aanpak reken je snel en efficiënt af met vervelende slakken in je tuin en breng je geen schade aan je planten of bloemen aan.

Slakken bestrijden

Slakken kunnen met name in de vochtige en warme voorjaren in vele tuinen tot een ware plaag zorgen. Zo kunnen ze schade aanrichten aan je bloemen en planten. Ook kunnen ze een naar en plakkerig spoor achterlaten in je tuin of op tuinmeubelen. Gelukkig kunnen slakken eenvoudig, op een natuurlijk manier bestreden worden en zijn er diverse natuurlijke biologische slakkenbestrijdingsmethodes.

Een goed begin om slakken te bestrijden is het handmatig verwijderen van slakken. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een slakkenval waarmee je de slakken handmatig uit je tuin haalt, of simpelweg de slakken oprapen wanneer je er een in je tuin aantreft. Door regelmatig je tuin te schoffelen zorg je er ook voor dat slakken wegblijven. Zo wordt de grond droger en houden slakken zich minder graag schuil in je tuin. Ook kun je kippen rond laten lopen om de slakken op te eten of kun je kiezen om ecologische korrels rond te strooien in je tuin. Daarnaast kun je gebruik maken van aaltjes om slakken te bestrijden.

Aaltjes tegen slakken

Een effectieve methode om slakken te bestrijden is met behulp van Phasmarhabditis hermaphrodita aaltjes (nematoden). Dit zijn kleine parasitaire beestjes, van ongeveer 0,6 mm. De aaltjes zijn nauwelijks zichtbaar met het blote oog en zijn zeer effectief met het bestrijden van slakken. Zo dringen de aaltjes zichzelf actief bij de prooi naar binnen, waarna ze vervolgens bacteriën afscheiden waardoor de prooi zal sterven. Zodra de aaltjes de slak hebben geïnfecteerd zal deze binnen twee à drie dagen sterven. De aaltjes tegen slakken methode is inzetbaar als bestrijder van diverse soorten slakken en wordt veelvoudig gebruikt door professionele kwekers.

De aaltjes slakken bestrijdingsmethode is erg succesvol en zorgt ervoor dat de slakken vanuit diep in de grond worden bestreden. Dit is vele malen effectiever dan gif dat slechts de slakken aan het oppervlakte van de grond bereikt. Aaltjes tegen slakken zijn eenvoudig over de tuin te verspreiden doormiddel van het aanmengen met water. Voordat je de aaltjes in het water verspreid met een emmer, is het belangrijk om de aaltjes enkele minuten in het water te laten weken. Voor een complete en zeer efficiënte bestrijding kun je ervoor kiezen om de aaltjes methode te combineren met het strooien van biologische anti slakken korrels. Hiermee bestrijd je zowel de slakken aan het oppervlakte als de slakken die zich diep in de grond hebben genesteld.