Tuin info
Image default
Tuin en buitenleven

Tips voor het kiezen van de juiste tafelhoogte voor uw tuin

Bij het ontwerpen van uw buitenruimte is de hoogte van uw tuintafel een van de tuinelementen waarover u moet nadenken. Dit kan van invloed zijn op hoe u de ruimte gebruikt – en of u hem überhaupt wel gebruikt! Zelfs als u een kleine achtertuin heeft, zijn er genoeg manieren om deze groter en aangenamer te maken. Eén manier om dit te doen is door verschillende elementen toe te voegen die de ruimte interessanter maken. De tuintafel is hiervoor een perfect uitgangspunt, omdat ze een uitstekend middelpunt vormen en gebruikt kunnen worden voor het nuttigen van maaltijden of het ontvangen van gasten in een veel aangenamere omgeving dan binnenshuis. Bovendien geeft het toevoegen van een tafel u een extra reden om tijd buiten door te brengen. Lees verder om zes tips te ontdekken voor het kiezen van de juiste hoogte voor uw tuintafel…

 

Meet de ruimte voordat je de tafel koopt

Voordat u een tafel koopt, is het essentieel om de ruimte op te meten waar u hem wilt plaatsen. Zo weet u zeker dat hij zal passen en niet zal misstaan in uw buitenruimte. Als u een grote ruimte hebt, kan een grote tafel een goede keuze zijn. Aan de andere kant, als u een kleine ruimte hebt, kan een grote tafel de ruimte overweldigen en het moeilijker maken om ervan te genieten. Er zijn een paar dingen waarmee u rekening moet houden bij het opmeten van de ruimte waar u uw tafel wilt plaatsen. Ten eerste moet u beslissen waar u de tafel wilt plaatsen. Dit zal afhangen van hoe u de ruimte wilt gebruiken – bijvoorbeeld of u aan de tafel wilt eten of dat u hem meer als een pronkstuk wilt plaatsen. Ten tweede, zorg ervoor dat de tafel in uw ruimte past.

 

Een salontafel is de beste keuze voor kleine ruimtes

Als je een kleine ruimte hebt en je wilt er een tuintafel plaatsen, is een optie om een salontafel te gebruiken. Dit type tafel is ideaal voor een kleine ruimte omdat hij korter is dan een gewone tafel. Ze hebben ook meestal lage poten of helemaal geen poten, waardoor ze gemakkelijker te verplaatsen zijn. Ze zijn er ook in verschillende vormen en materialen, zodat u er een kunt vinden die perfect bij uw stijl en ruimte past. Als u een kleine ruimte hebt, is het gebruik van een salontafel als tuintafel een gemakkelijke manier om zitplaatsen en een extra oppervlak aan uw buitenruimte toe te voegen.

 

Blokkeer geen in- of uitgang met uw tafel

Als je een kleine ruimte hebt, kom je misschien in de verleiding om je tuintafel precies bij de ingang of uitgang van je buitenruimte te zetten. Dit is een geweldige manier om de ruimte te benutten, maar zorg ervoor dat de tafel de ingang of uitgang niet blokkeert. Dit is niet alleen gevaarlijk – het is ook een geweldige manier om uw buren te ergeren! Als u wilt dat uw tafel een centraal punt wordt in uw buitenruimte, maar u wilt ook rekening houden met uw buren, probeer de tafel dan een paar meter van de ingang of uitgang te plaatsen. Dit is nog steeds dicht genoeg om een aandachtspunt te zijn, maar het zal de weg niet blokkeren.

 

Denk na over de functie van uw tafel

Denk bij het kiezen van de tafel voor uw buitenruimte na over de functie van de tafel. Misschien wil je bijvoorbeeld een eettafel in je buitenruimte plaatsen. In dat geval is het essentieel om een tafel te kiezen met een stevig blad en een ontwerp dat gemakkelijk schoon te maken is. Aan de andere kant, als u uw tafel meer als een decoratief element wilt gebruiken zoals bijvoorbeeld bij een loungeset, kunt u een ontwerp kiezen dat iets minder stevig en gemakkelijk schoon te maken is. Eettafels moeten gemakkelijk schoon te maken zijn, maar ze moeten ook een ontwerp en een stevig blad hebben dat mooi staat in uw buitenruimte. Kom eens langs de loungeset outlet, voor meer inspiratie.

 

Houd rekening met hoe u de tafel gaat gebruiken

Bij het kiezen van de juiste tuintafel voor uw buitenruimte, moet u ook nadenken over hoe u hem gaat gebruiken. Als u vaak gasten ontvangt, wilt u misschien een grotere tafel die gemakkelijk plaats biedt aan meer mensen. Aan de andere kant, als u de tafel alleen voor uzelf wilt, kan hij kleiner en meer decoratief zijn. U moet ook rekening houden met de materialen van de tafel. Als u bijvoorbeeld een houten tafel voor uw buitenruimte wilt, moet u de houtsoort kiezen die het beste bij uw ruimte past.

 

Kies een ronde of vierkante vorm op basis van de beschikbare ruimte en het gebruik

Als u een grote buitenruimte heeft, kunt u een tuintafel kiezen die rond of vierkant is. Als je een kleine buitenruimte hebt, zal een ronde of vierkante tafel deze nog kleiner doen lijken. Probeer in plaats daarvan een vierkante tafel met een rond tafelblad te vinden. Deze vorm past gemakkelijker in kleine ruimtes en kan op verschillende manieren worden gebruikt. U kunt het tafelblad gebruiken om aan te eten, of u kunt het boven op een salontafel zetten als extra zitplaats. Met deze vorm kunt u het tafelblad ook gebruiken om decoratieve voorwerpen, zoals planten, op te zetten. Bij het kiezen van de juiste tuintafel voor uw buitenruimte moet u met veel zaken rekening houden. Als u deze tips volgt, zult u zeker een tafel vinden die zowel esthetisch als functioneel is.

https://www.tuincentrumoutlet.com/buiten-tuinmeubelen-tuintafels