Tuin info
Image default
Bedrijven

Renovatieleningen

Een renovatie neemt veel werkzaamheden met zich mee. De een kan hier goed mee omgaan en vindt dit leuk en bij de ander roept dit ergernis op. Ervoor kiezen om delen van uw woning te renoveren is nogal een groot project. Heel veel plannen, de armen uit de mouwen steken en veel knopen doorhakken. Nadat u een tijd in een bouwput heeft geleefd bent u ook benieuwd of het de vruchten gaat afwerpen. Wordt het ook zo mooi zoals u had verwacht? Het financiële deel is net lastig om goed te ordenen. Er zijn namelijk altijd kosten waar u in eerste instantie niet vanuit ging. Hier volgen een aantal aanwijzingen om een basis vast te leggen.

De kostenverwachting

Een renovatie kan veel kosten met zich meebrengen. Zo moet je denken aan kosten voor de nieuwe badkamer meubels bijvoorbeeld, maar ook aan een nieuwe vloer bijvoorbeeld. Daarnaast kost de mankracht geld en gaat er veel energie en tijd in zitten. Als je hulp nodig hebt van anderen kost dit meestal ook geld. Een renovatielening kan daarom een oplossing zijn. Zo is er toch wat extra budget om je renovatie helemaal perfect te maken. Een renovatie kan bijvoorbeeld gedaan worden in de keuken of in de badkamer. Maar ook een woonkamerrenovatie is tegenwoordig erg populair. Zo zijn er speciale renovatieleningen.

Vergunningen

U betaalt daarnaast ook voor de behandeling van vergunningaanvragen: vergoedingen voor dienstverlening door gemeenten, zoals het verlenen van bouw- of milieuvergunningen. Dit zijn ook weer extra kosten bij het kostenplaatje. Nog een reden om voor een persooniljke lening te kiezen om met je renovatielening je huis te renoveren.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/woning/