Tuin info
Image default
Bedrijven

Plantenwand kopen? Waar moet je op letten?

Plantenwanden zijn enorm populair. En niet alleen in kantoorgebouwen. Ook steeds meer particulieren besluiten om een plantenwand in hun huis of tuin te plaatsen. En geef ze eens ongelijk. Een mooie groene plantenwand biedt namelijk veel voordelen:

  • Groen zorgt voor meer zuurstof in de omgeving

  • Groen zorgt voor minder stress 

  • Groen zorgt voor meer creativiteit

  • Groen zorgt voor verkoeling

Genoeg voordelen dus! Maar als je een plantenwanden wilt gaan kopen, waar moet je dan op letten? Lees verder en je weet het.

Wat voor plantenwand wil je hebben?

Plantenwanden zijn er in vele soorten en maten. Er zijn zelfs plantenwanden met kunststof planten. Maar met kunststof planten verlies je veel van de voordelen ten opzichte van levende planten. Waar het in essentie om gaat is dat je jezelf de vraag stelt wat voor soort planten want je wilt. 

Er zijn plantenwanden waar het groen door een rooster tegen de muur aangroeit en er zijn plantenwanden waar je losse potten in hangt. De laatste variant is ideaal als je regelmatig wilt variëren met de beplanting.

Denk ook na over de soort planten die op de wand wilt hebben. Wil je een tropische look creëren met bloemen? Wil je ook planten met rode bladeren? Enzovoorts. Het is dus eigenlijk net zoals een tuin. Je stelt een beplantingsplan samen om de juiste planten te selecteren zodat het eenn mooi geheel wordt.

Denk na over water geven

Een levende plantenwand heeft water nodig. Bedenk van tevoren dus goed of je het ziet zitten om regelmatig water te geven. Wanneer dat niet het geval is, is het aan te raden om een automatisch watergeefsysteem aan te schaffen. Op die manier heb je alleen omkijken naar wat snoeiwerk en kun je de natuur zijn werk verder laten doen.

Zorg voor voldoende licht

Planten zonder zonlicht is geen goed idee. Zorg dus dat je planten niet op een te donkere plaats komen te staan. Dit is met name van belang als je besluit om binnenshuis een plantenwand te laten plaatsen.

Advies nodig?

Benader dan een specialist in plantenwanden. Goed om te weten: je kunt er ook voor kiezen om bij de aanschaf direct een onderhoudabonnementaf te sluiten. Op die manier heb je geen omkijken meer naar het onderhoud en kun je volop genieten van de voordelen van het groen.