Tuin info
Image default
Tuin en buitenleven

Gazon onderhouden in de winter: tips & tricks

In de winter krijgen gazons minder water en voedingsstoffen. Hier zijn enkele tips en trucs om het gazon in de koude maanden te onderhouden. De beste tijd om gras te planten is de lente of de herfst. Als je geen kans hebt gekregen, wacht dan tot volgend jaar! Tips van Scotts: gebruik een onkruidbestrijder en breng grasmest aan voordat de winter aanbreekt. Draai uw maaimessen zodat ze niet te snel verslijten. 

Hoe onderhoud je een wintergazon in de sneeuw?

Sneeuwruimen is een moeilijke taak. De sneeuw stapelt zich snel op en het kan bijna onmogelijk zijn om de sneeuw van de grond te verwijderen. Met behulp van sproeiers hoeft u misschien niet te scheppen, maar moet u wel voor het winteronderhoud van uw gazon zorgen. Het zal moeilijk zijn om een wintergazon in de sneeuw te onderhouden, maar er zijn enkele eenvoudige factoren waarmee u rekening moet houden voordat u met uw werk begint. Je hoeft alleen maar wat bomen of struiken te planten die je zullen helpen met natuurlijke bescherming tegen de barre elementen van de winter.

Hulpmiddelen voor het verwijderen van sneeuw voor uw gazononderhoud

Gereedschap voor het verwijderen van sneeuw is een must-have voor uw winterse gazononderhoudsroutine. Ze helpen u om de tuin er de hele winter netjes en opgeruimd uit te laten zien. Sneeuwschoppen, sneeuwblazers en sneeuwploegen – dit zijn slechts enkele van de vele gereedschappen die u kunt gebruiken om regelmatig sneeuw van uw tuin te verwijderen. Het is echter belangrijk op te merken dat dit soort gereedschappen niet voor elke tuin geschikt zijn. Dus voordat u naar Amazon gaat of iets online koopt om een van deze producten te kopen, moet u ervoor zorgen dat het geschikt is voor uw specifieke behoeften.

Wat is het verschil tussen een sneeuwblazer en een duwkooimaaier?

Een duwkooimaaier is een soort grasmaaier. De messen van een maaikooi met duwkooi zijn onder een hoek geplaatst en draaien als het mes wordt geduwd door de bestuurder, die het gras maait in plaats van het af te snijden. Een sneeuwblazer daarentegen wordt gebruikt om sneeuw en andere elementen van wegen en voetpaden te verwijderen. Grasmaaiers met duwkooi ontstonden in de jaren dertig van de vorige eeuw en werden veel gebruikt totdat ze in de jaren vijftig werden vervangen door cirkelmaaiers. De eerste sneeuwblazers waren mechanische apparaten die rond en rond draaiden om ijs van trottoirs, opritten en straten te verwijderen voordat elektrische sneeuwblazers rond 1940 populair werden.

Bron: Grasmaaierkiezen.be