Tuin info
Image default
Aanbiedingen

De microgolfoven: de belangrijkste onderdelen

Zeer waarschijnlijk heb jij er zelf ook een: een microgolfoven. Deze ovens zijn ondertussen onmisbaar in heel veel huishoudens. Toch zijn er weinig mensen die weten wat nou precies de onderdelen zijn van microgolfovens. Vandaar dat wij een keer stil willen staan bij de drie belangrijkste onderdelen. Zo kun jij meer te weten komen over de microgolfoven, en hoe deze werkt.

Draaiplateau

Een microgolfoven heeft een draaiplateau waar het eten op wordt gezet. Niet voor niks dat dit een van de meest bekende onderdelen van een microgolfoven is. Het draaiplateau draait rond, waardoor jouw eten evenredig warm wordt gemaakt. Zo voorkom je dan ook dat de voorkant van jouw heerlijke lasagne warm is, terwijl de achterkant nog deels bevroren is. 

Het draaiplateau wordt aangevoerd door een draaiplateau-moter. Samen zorgen ze er dus voor dat jouw eten al draaiend wordt opgewarmd. 

Verwarmingselement

Dit tweede onderdeel is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de microgolfoven: het verwarmingselement! Dit element zorgt er namelijk voor dat jouw eten warm wordt gemaakt. Vaak zitten er standaard ‘vaste’ programma’s op jouw microgolfoven waardoor je het verwarmingselement automatisch kunt bedienen. 

De knopjes

Het laatste onderdeel zijn uiteraard de verschillende knoppen op jouw microgolfoven. Vroeger zat hier vaak een ronde draaischijf, maar tegenwoordig zie je steeds vaker knopjes voorbij komen. Door de knoppen goed in te stellen en te gebruiken kun jij gemakkelijk jouw eten verwarmen. Vaak zijn er verschillende soorten standen en snelheden. De knoppen maken het jou ook meteen extra gemakkelijk, je hoeft namelijk de microgolfoven niet non-stop in de gaten te houden. Een luide pling laat je vaak weten wanneer het ingestelde programma van jouw oven is afgelopen, en wanneer jij kan gaan genieten van jouw verwarmde maaltijd.

Onderdeel vervangen?

Is een van de onderdelen van jouw geliefde microgolfoven stuk en aan vervanging toe? Dan kun jij vaak makkelijk zelf de microgolfoven onderdelen bestellen en monteren. Vaak is dit goedkoper dan wanneer jij een nieuwe oven moet bestellen. Zo kun jij binnen no-time weer genieten van de warme maaltijden die jij uit jouw microgolfoven kunt halen! Horen we daar toevallig alweer de pling van een microgolfoven?

https://fixpart.be/nl