Tuin info
Image default
Tuin en buitenleven

10 DIY plantenbakken die uw tuin in een klein paradijs zullen veranderen

Als je een beetje paradijs in je tuin wilt brengen, waarom probeer je dan niet een paar DIY plantenbakken? Of je nu een beginnende doe-het-zelver bent of een doorgewinterde pro, er is voor elk wat wils. Van eenvoudige kleipotten tot hangende muurplantenbakken, de mogelijkheden zijn eindeloos. Met deze 10 DIY Cortenstaal bloembakken kun je een beetje paradijs in je tuin brengen en een mooie en unieke buitenruimte creëren. Met een paar eenvoudige gereedschappen en materialen kun je prachtige plantenbakken maken die jarenlang meegaan. Dus pak je gereedschap en materialen en ga aan de slag!

 

 

Introductie

Wie houdt er niet van een eigen tuintje? Of je nu een kleine tuin hebt of een groot terrein, het aanleggen van een tuin voegt een gevoel van ontspanning, sereniteit en zelfs productiviteit toe aan je leven. Een tuin is meer dan alleen een plek om planten te kweken – het is een plek om tot rust te komen, creatief bezig te zijn, inspiratie op te doen en nieuwe herinneringen te creëren met je dierbaren. Met een doe-het-zelf tuin creëer je een ruimte die uniek is voor jou en je persoonlijke smaak. Er zijn zoveel manieren om zelf een tuin aan te leggen dat je hem helemaal kunt afstemmen op jouw levensstijl en ruimte.

Er zijn veel manieren om een tuin te maken. Of u nu een beginnende doe-het-zelver bent of een doorgewinterde professional, er is voor elk wat wils. Van eenvoudige kleipotten tot hangende muurplantenbakken, de mogelijkheden zijn eindeloos. Met deze 10 DIY plantenbakken kun je een beetje paradijs in je tuin brengen en een mooie en unieke buitenruimte creëren. Met een paar eenvoudige gereedschappen en materialen kun je prachtige plantenbakken maken die jaren meegaan. Dus pak je gereedschap en materialen en ga aan de slag!

 

Plantenbak van klei

Kleipotten zijn waarschijnlijk een van de oudste soorten plantenbakken die nog steeds worden gebruikt. Deze kleipotten zijn betaalbaar, duurzaam en gemakkelijk schoon te maken. Ze zijn ook droogtetolerant, dus ze kunnen een goede keuze zijn voor gebieden die weinig tot geen neerslag krijgen. Een ander voordeel van kleipotten is dat ze niet vaak verpot hoeven te worden, omdat ze van nature compact zijn. Als u kruiden wilt kweken, zijn deze potten uw beste keuze. Zorg er wel voor dat je een ontwerp kiest dat bij je ruimte past. Als u het eenvoudig wilt houden, kunt u kiezen voor een enkele pot of een grote plantenbak die op het terras staat. Als u een meer decoratieve look wilt creëren, kies dan een paar kleinere potten in combinatie met een bankje. Dit soort arrangementen ziet er geweldig uit voor een deuropening of andere ingang om gasten te begroeten.

 

Hangende muur plantenbak

Als je kruiden wilt kweken, maar geen tuin of patio hebt voor een kleipot, probeer dan een hangende muurplanter. Deze worden veel vaker gebruikt om kruiden in te kweken en worden vaak gebruikt om een keuken- of eetkamermuur te versieren. Dit ontwerp is een goede keuze als je niet veel muurruimte hebt om mee te werken. Als je een lege muur hebt in een hal, een eetkamer of een kantoor, kun je gemakkelijk een plantenbak maken die wat leuke decoratie toevoegt en tegelijkertijd kruiden laat groeien. Dit ontwerp heeft een pot die hangt aan een ketting die aan de muur is bevestigd.

 

DIY houten plantenbak

Planten zijn niet het enige wat je in een houten plantenbak kunt laten groeien. Deze DIY plantenbakken zijn perfect om je huis te versieren met een plant erin. Je kunt gemakkelijk een houten plantenbak maken door pallets te gebruiken om een plank te maken die aan de muur zit. Dit ontwerp is een goede keuze voor ruimtes met weinig ruimte, omdat de plank klein genoeg is om er toch een plant in te zetten. Dit ontwerp heeft een enkele houten plank die aan de muur is bevestigd. Het is niet erg hoog, dus het kan gebruikt worden in kleinere kamers of ruimtes met weinig muurruimte.

Een ander groot voordeel van houten plantenbakken is dat ze gemakkelijk kunnen worden opgeknapt en geschilderd om bij uw interieur te passen. U kunt ze schilderen zodat ze bij uw huis passen, een thema creëren, of zelfs een DIY muurschildering maken die bij uw persoonlijkheid past. Dit ontwerp heeft twee houten plantenbakken, die kunnen worden gebruikt als decoratieve plantenbak of beplant met een bloeiend kruid.

 

Verhoogd tuinbed planter

Als je niet veel muurruimte hebt om mee te werken en je wilt een decoratieve plantenbak maken die ook handig is voor het kweken van kruiden, probeer dan een verhoogd tuinbed. Dit ontwerp is perfect voor kleine tuinen met weinig werkruimte, omdat het bed boven de grond wordt geplaatst. Dit ontwerp heeft een enkele houten plantenbak die op een bankje van houten pallets staat. U kunt met dit ontwerp gemakkelijk een decoratieve kruidenbak maken door de bank te schilderen of een paar decoratieve voorwerpen toe te voegen om alles bij elkaar te brengen. Je kunt gemakkelijk kruiden kweken in een houten plantenbak als deze, als je wilt. Dit ontwerp is geweldig voor kruiden die niet veel ruimte nodig hebben, zoals marjolein of tijm.

 

Bandenbak

Als je meer dan alleen kruiden wilt kweken in DIY plantenbakken, probeer dan eens bloemen te kweken in een bandenbak. Dit ontwerp is een Nederlandse hangmand in potvorm. Het is een geweldige manier om een kleine ruimte te decoreren en tegelijkertijd wat broodnodige kleur en schoonheid aan de ruimte toe te voegen. Dit ontwerp heeft een enkele potvormige mand die aan de muur wordt gehangen. Het is een geweldige manier om een kleine ruimte te versieren en tegelijkertijd wat broodnodige kleur en schoonheid aan de muur toe te voegen. U kunt deze DIY plantenbak gemakkelijk versieren met verf, behang, of decoratieve voorwerpen die bij uw stijl passen. Als je kiest waarmee je je bandenbak gaat versieren, houd dan rekening met het soort kruiden dat je kweekt en het seizoen. Je kunt deze doe-het-zelf plantenbak gemakkelijk versieren met verf, behang of decoratieve voorwerpen die bij jouw stijl passen. Houd bij het kiezen van de decoratie voor je bandenbak rekening met het soort kruiden dat je kweekt en het seizoen.

 

Verticale tuin plantenbak

Als je kruiden wilt kweken in een verticale tuinbak, zul je misschien verbaasd zijn dat veel kruiden eigenlijk heel onderhoudsarm zijn. Kruiden als koriander en peterselie hebben weinig onderhoud nodig, terwijl rozemarijn wat moeilijker gezond te houden is. Verticale tuinbakken zijn een geweldige manier om kruiden te kweken zonder je al te veel zorgen te hoeven maken over water geven, bemesten en snoeien. Dit soort plantenbakken zijn vaak gemaakt van gerecyclede materialen en zijn vaak versierd met unieke outdoor decor items. Deze verticale tuin planter is gemaakt van een gerecycled kerosinevat en is versierd met vintage items zoals oude flessen en een vintage fietswiel. Dit ontwerp kan een geweldige aanvulling zijn op bijna elke buitenruimte. Het kan zorgen voor extra decoratie en een plek voor planten, terwijl u de ruimte gemakkelijk kunt onderhouden met een eenvoudige gieter.

 

Pallet plantenbak

Pallet plantenbakken zijn een geweldige DIY oplossing om een decoratieve plantenbak te maken van gewone, goedkope materialen. Deze plantenbakken worden vaak gemaakt van gestapelde houten pallets, en ze kunnen gemaakt worden van zowat elk formaat pallet. In dit ontwerp is een kleine pallet beplant met tijm. Dit ontwerp kan worden gemaakt van zowat elk formaat pallet. Je kunt de pallet groot genoeg maken voor een enkele plant of klein genoeg voor een enkele pot. Dit ontwerp is een geweldige manier om een beetje kleur en schoonheid te brengen aan uw buitenruimte zonder de uitgaven te veel. Pallets zijn een gewoon, goedkoop materiaal dat je bijna overal kunt vinden.

Deze plantenbakken zijn gemakkelijk te maken, en ze zijn goedkoop en gemakkelijk opnieuw te gebruiken. Ze kunnen worden gemaakt van zowat elk formaat pallet, en het eindproduct ziet er geweldig uit wanneer beplant met kruiden.

 

Melkkersplanten

Niet alle kruiden zijn gemakkelijk in een tuin te kweken. Sommige, zoals citroenverbena, worden eigenlijk beschouwd als onkruid. Dit soort kruiden, ook wel eetbare kruiden genoemd, vergt wat meer werk en veel meer geduld dan de meer gewone kruiden. Er zijn echter een paar kruiden die eigenlijk gemakkelijk te kweken zijn, en ze worden vaak gebruikt bij landschapsarchitectuur en tuinieren. Citroenverbena is een van deze kruiden. Dit type kruid is gemakkelijk te kweken en is uiterst droogtebestendig. Het kan gemakkelijk worden gekweekt in een pot, en het is ook zeer geurig. Het is een geweldige aanvulling op elke landschapsarchitectuur of tuin en kan gemakkelijk worden gekweekt in een pot of een DIY plantenbak.

https://www.tuincollectie.nl/producten/203/stalen-bloembakken