Tuin info
Image default
Bouwen en verbouwen

Laat je renovatieleningen vergelijken

‘Denk je er ook aan dubbele beglazing te plaatsen of droom je er al langer van zonnepanelen aan te kopen waardoor je zelf enigszins in je eigen energieverbruik kunt voorzien? Of pieker je al langer over dat dak dat eigenlijk niet zo goed geïsoleerd is? Dan is het misschien goed deze klus nog te plannen voor het einde van 2015. Sinds 1 januari 2014 geeft de Belgische overheid immers 1,5 procent korting op de interesten van de renovatielening. Bovendien kun je de overige interesten nog eens in vermindering brengen op jouw belastingsbrief.

Verstandig is het je natuurlijk niet te laten verblinden door deze mooi mee te nemen geschenken, maar ook even te gaan vergelijken wat banken zoal aanbieden inzake deze renovatielening. Het belangrijkste zal zeker zijn, dat je nagaat hoeveel interest ze aanreken op de verschillende bedragen.

Via de overheid werd bepaald bij het lanceren van de renovatielening dat je per persoon en per jaar niet minder dan 1.250 euro en niet meer dan 15.000 euro mocht lenen. Natuurlijk kun je als koppel elk het maximum lenen en dus voor 30.000 euro gaan investeren. Er zijn websites die je de verschillende rentevoeten op een rijtje zetten.

Tendens is steeds weer dat banken als Cetelem : vanaf 3,49% JKP,Beobank : vanaf 5,99% JKP,Cofidis : vanaf 6,99% JKP,Auxifina : vanaf 6,74% JKP en Kredietpartner : 10,5% JKP een vaste rentevoet met interestkorting van om en bij de 4 procent aanrekenen.

Dexia heeft eveneens een vaste rentevoet maar die ligt iets hoger, zo bij 4, 40 procent. Andere banken hebben vaak een variabele rentevoet, dat wil zeggen een rente die afhankelijk is van de looptijd van het krediet en het geleende bedrag.

Als je van plan bent om te investeren in energiezuinige maatregelen, laat je dan goed informeren bij verschillende banken. Wie renovatieleningen vergelijkt zal wellicht nog het beste kunnen inschatten wat de risico’s en voordelen zijn van grote investeringen.

http://verbouwlening.com/