Tuin info
Image default
Bloemen en Planten

kweeklampen

Kweeklampen

Voor het kweken van je gewas is het van belang dat je de goede verlichting hebt. Er zijn verschillende soorten lampen op de markt ok mee te kweken veel voorkomende zijn de 250, 400, 600 en 1000 watt hsp lampen.

Welke lamp heeft u nodig?

In dit artikel gaan we in op de 600 watt halogeen lamp.

Veel kleine kwekers die gebruik maken van kweekkasten of kweektenten kunnen gebruik maken van een armatuur waar de transformator aan vast zit. De voordelen van complete armaturen is dat er geen extra bord moet worden gemonteerd buiten de kweekruimte, de warmte gelijk word afgezogen door de lucht behandeling in de kweekruimte en dat niet alle componenten met elkaar verbonden hoeven te worden met kabels wat de brandveiligheid ten goede komt.

Het nadeel van een compleet armatuur is dat ze erg kostbaar zijn. Een kweek armatuur incl kweeklamp komt gauw op een totaal prijs van € 150,00 bij de goedkopere webshops.

Kweek zelfbouwsets.

Voor de grotere kweker is dit een erg kostbaar plaatje en zal waarschijnlijk kiezen om gebruik te maken van een losse travo, spiegelkap en bulb. Welke zelf gemonteerd moet worden op een houten plaat beschermd met 12,5 gipsplaat en worden aangesloten met 1,5 mm elektriciteitskabel. (Het is aan te raden om de uiteinden van de kabels te solderen en vervolgens in schoentjes te knijpen zodat je zeker bent van een solide verbinding wat de brandveiligheid ten goede komt.

Het is dus een beetje persoonlijk wat voor systeem u kiest allebei zijn ze goed goed voor het kweken van uw gewas maar afhankelijk van de financiële middelen zal er een keuze moeten worden gemaakt.

Als u op zoek bent naar meer info en prijzen kunt u op kweektent-specialist.nl kweeklampen bestellen tegen voordelige internet tarieven.

http://kweektent-specialist.nl