Tuin info
Image default
Bloemen en Planten

Kweek bouwmaterialen

Kweek Bouwmaterialen

Voor het goed opzetten van een kweektent is het van belang dat er met degelijke bouw materialen wordt gebruikt.

Bij de kweektent-specialist.nl is het mogelijk om deze producten te kopen tegen gereduceerde tarieven en goede kwaliteit. Onder bouwmaterialen verstaan we een aantal zaken (als u ook gebruik maakt van een kweektent anders zijn er natuurlijk nog veel meet spullen die moet kopen om een gedegen kweekruimte op te zetten.

Welke materialen zijn verkrijgbaar bij de kweektent-specialist.nl

Bij de kweektent-speciualist.nl kunt u de volgende producten onder de categorie “bouwmaterialen” kopen:

–        Bamboestokken

–        Folies

–        Haken en schroeven

–        Kettingen

–        Netten

–        Ophangrubbers

–        T-reps

–        Touw

–        Vloeideken

–        Diverse ophang materialen

Hieronder zullen we beschrijven waarvoor de hierboven genoemde materialen kunnen worden gebruikt.

Bamboestokken worden gebruikt voor het verstevigen van de planten. Als de plat groter wordt en de bloem gaat zich ontwikkelen, is het mogelijk dat de plant topzwaar wordt en is de mogelijkheid op omvallen aanwezig. Met gevolg dat de plant kan breken. Door gebruik te maken van een bamboestok kan de plant worden verstevigd en wordt de kans op breken of omvallen verkleind tot uitgesloten.

Folies worden gebruikt om op de wand te monteren. Het is belangrijk om zoveel mogelijk licht tijdens de bloei periode te gebruiken. Door gebruikt te maken van folies op wanden en plafond is het mogelijk om de licht reflectie in de ruimte optimaal te maken!

Haken en schroeven worden zoals bij de meeste bekend is gebruikt voor het monteren van divers randapparatuur.

Kettingen worden vaak gebruikt voor het monteren van de lampen. De kettingen worden doormiddel van een haak of een oog aan het plafond gemonteerd. Zo kunnen de latten waar de lampen aanhangen makkelijk op de goed hoogte worden gemonteerd.

Netten worden voor het zelfde doeleinde gebruikt als de bamboe stokken, zorgen dat de planten tijdens de bloeiperiode niet omvallen. Het nadeel de netten is dat je niet meer de ruimte in kan omdat dit wordt gespannen van de ene kant naar de andere kant van de kweekruimte. Het voordeel is weer dat de planten door de netten heen groeien en dus niet per stuk moeten worden vast gemaakt aan bijvoorbeeld een bamboe stok.

Ophangrubbers worden gebruikt voor het ophangen van een slangenhuis ventilator box. Dit wordt met rubbers gedaan om resonantie van de motor zoveel mogelijk te beperken. Het is wel aan te raden om nog een extra spanband om de box heen te doen voor het geval een rubber het begeeft en de box in het gewas terecht komt.

T-reps worden gebruikt voor het vast maken van bijvoorbeeld snoeren om te voorkomen dat deze in de buurt van warme delen terecht komen en het netjes maken van de ruimte.

Touw kan voor diverse doelen worden gebruikt. Vaak voor het omhangen van zware delen.

Vloeidekens worden gebruikt voor het egaliseren en het verzachten van de ondergrond. Om te voorkomen dat scherpe delen door het zeil van de kweekruimte heen prikken waardoor lekkage kan ontstaan.

Diverse ophang en bindhaken worden gebruikt voor het monteren van lampen en bijvoorbeeld het op hoogte stellen van de kweekverlichting als je gebruikt maakt van een verstelbaar systeem.

Als je geïnteresseerd bent geraakt in een van onze kweek bouwmaterialen, zien wij u graag op de website www.kweektent-specialist.nl terug.

Bestellingen die voor 23.59 uur worden geplaatst worden de volgende werkdag geleverd in de regio Delft, Den haag, Rotterdam en Leiden.

http://kweektent-specialist.nl