Tuin info
Image default
Tuin en buitenleven

Jacuzzi voor pure ontspanning en welzijn

In de huidige crisisperiode zijn steeds meer mensen op zoek naar rust, ultieme ontspanning en zingeving. Het drukke leven vergt veel van onze energie en het is dan ook belangrijk om uzelf soms even een rustmoment te gunnen. Even de batterij weer opladen om vervolgens fris en fruitig alles weer tegemoet te gaan. Een uniek wellness product dat u in / om uw eigen huis kunt gebruiken is een eigen bubbelbad.

Net als vele van ons, kunt u ook van tijd tot tijd last krijgen van (ernstige) rugpijn of andere vormen van spierpijn. Hulpmiddeltjes als pijnstillers werken maar tijdelijk en zijn natuurlijk uiteindelijk niet de oplossing. Gelukkig zijn er andere opties voor mensen die lijden aan rugpijn of pijnlijke en vermoeide spieren, van massage therapeuten, bubbelbaden tot robotmassagestoelen. In de onderstaande tekst gaan we dieper in over het gebruiken van een Jacuzzi om de pijn te verlichten of zelfs geheel te laten verdwijnen door het gebruik van een buiten bubbelbad.

Warm water wordt al duizenden jaren gebruikt om de spierpijn te laten verdwijnen, en blijft nog steeds nuttig bij de behandeling van pijn in de rug, of andere spiergroepen. Jacuzzi’s zijn een populaire keuze voor mensen om te ontspannen. Oorspronkelijk is dit wellnessproduct ontworpen door de Amerikaans/Italiaanse broers Jacuzzi en gemaakt door het gelijknamige bedrijf Jacuzzi. Tegenwoordig kennen we deze baden ook als bubbelbaden, spa bubbelbaden, spa’s of hottubs.

Hoe je de baden ook noemt, ze hebben allen gemeen dat ze pure ontspanning en welzijn bieden. Deze ontspanning wordt veroorzaakt door het warme water en relaxerende bubbels en massagejets. Ze warmen je spieren op en drukken op vrijwel dezelfde manier zachtjes als een professionele therapeut op uw pijnlijke spieren. De vingers van de therapuet zijn alleen vervangen door de massagejets.

Er zijn veel verschillende opties beschikbaar, waaronder jacuzzi’s met speciale verlichting, muziek en veel verschillende soorten jets. Grote en kleine modellen spas zijn beschikbaar om uw persoonlijke voorkeuren te behagen en steeds meer zijn de vele mogelijkheden in Spas geen extra`s meer maar gewoon standaard optie`s geworden. Een spa is ook betaalbaar, in Nederland koopt u al een luxe spa voor: € 3.995,-!

Een spasessie voor een duur van twintig minuten of meer is al voldoende om de optimale ontspanning en positieve stimulatie in de spieren te krijgen. U kunt zelfs de vele verschillende jets concentreren op bepaalde lichaamsdelen, zoals de nek, schouders of op de onderrug, kuiten, knieën, voeten enz. en dit zal u zeker helpen de spanning daar te verlichten. Water heeft veel therapeutische eigenschappen en kan u helpen om meer flexibel en een betere bewegingsnorm te verkrijgen. Vergeet niet, hoe beter u zich kunt ontspannen en bewegen hoe beter u zich zult voelen en hoe minder pijn u zult ervaren.

Er is een uitgebreid netwerk van cruciale drukpunten op uw lichaam. Als u deze behandeld met massage door het gebruik van een spa zal dit zeker helpen de pijn te verlichten. Het masseren via luchtjets, kogeljets of spinnaald jets wordt ook wel Hydrotherapie genoemd. Ook is er fijne aromatherapie die u nog meer van een spabad sessie laat genieten door telkens een kleine hoeveelheid sterke geur in het bad te injecteren. Denk hier aan geuren zoals Cocos, Summer wind, Eucalyptus enz.

Ook zijn tal van therapieën mogelijk in een spa bubbelbad. Denk aan hydrotherapie, kleurentherapie en aromatherapie. Bent u toe en op zoek naar ontspanning, rust en welzijn? Dan is een Jacuzzi  misschien wel iets voor u. 

http://www.sunspabenelux.nl