Tuin info
Image default
Tuin accessoires

Hottub goed voor body & mind

De houtgestookte hottub is vroeger ontstaan in de Arctische landen. In die tijd ontwikkelden ze met beperkte middelen een houtgestookt bad om zichzelf te kunnen opwarmen. Zonder elektriciteit of gas toch lekker kunnen baden. En die eenvoud is hetgeen wat nog heel veel mensen aanspreekt. Een houtgestookte hottub is dan ook de meest pure vorm van ontspannen.

Een hottub is een houten (soms ook kunststof) ton, gevuld met warm water. Een pompsysteem zorgt voor bubbels die gespannen spieren in een mum van tijd ontspannen. In tegenstelling tot een Jacuzzi is een hottub dieper.

Wie ervan geniet dagelijks de hottub aan te zetten, kan opteren voor een binnenhuishottub of bubbelbad. Al zijn de materialen waarin de hottub gebouwd zijn ook resistent tegen buitentemperaturen. Oorspronkelijk namen jagers uit het noorden na een ijskoude winterdag een bad in een hottub. Vanuit de Scandinavische landen waaide het fenomeen over naar de rest van Europa.

Wanneer je besluit een hottub binnen te plaatsen, houd dan rekening met het gewicht van het bad. In een hottub raken makkelijk acht personen. Bovendien weegt het water in een gevulde hottub ook al snel door.

Het materiaal van een hottub kan variëren. De meest voorkomende bouwstoffen zijn cederhout en kunststof. Een ingegraven hottub kan mooi zijn in je tuin, maar houd er wel rekening mee dat het hout niet meer kan ademen vanaf het omgeven is door hout.

Naast een positief effect op je spieren helpt een hottubkuur ook om af te slanken. De warmte van het water laat je transpireren waardoor het lichaam gifstoffen afscheidt. Ook is er niets gezonder dan wat ontspanning op z’n tijd. Of u nu een hottub of Jacuzzi wilt kopen, beide producten geven u de rust voor body & mind.

http://www.sunspabenelux.be