Glasbenodigdheden

Voor het plaatsen van glas komt u er niet alleen met het glas. Naast glas heeft u meerdere benodigdheden nodig. Afhankelijk van de functie en de plaats waar het glas wordt gemonteerd, zijn er speciale glasbenodigdheden verkrijgbaar. Ook voor onderhoud zijn er glasbenodigdheden beschikbaar. En om het glas te plaatsen maakt u eveneens gebruik van speciale hulpmiddelen en gereedschappen.

Welke glasbenodigdheden zijn er?

Om het glas op zijn plek te houden heeft u keuze uit de volgende glasbenodigdheden: glaskit, glaslatten en hang- en sluitwerk. Met glaskit kit u de naden tussen het glas en het kozijn dicht. Zo kan er geen vocht indringen waarmee u de kans op rotting voorkomt.

Glaslatten zet u om een raam op het kozijn om zo een sluitend geheel te krijgen. Een goede glaslat is van merantihout gemaakt en is gecertificeerd met het KOMO-merk. Glaslatten zijn in verschillende maten en diktes te verkrijgen.

Hangwerk wordt toegepast op glazen onderdelen die zowel horizontaal als verticaal gewicht dragen, bijvoorbeeld planken en glazen puien. Sluitwerk wordt gebruikt bij draaiende onderdelen, zoals bij ramen en deuren.

Welke hulpmiddelen en gereedschappen zijn er?

Om het glas op zijn plek te zetten staat persoonlijke veiligheid natuurlijk voorop. Het is daarom verstandig om handschoenen te dragen. Met handschoenen heeft u extra grip op het gladde glas en voorkomt u bovendien dat u zich onverhoopt aan een scherpe rand snijdt.

Een hakmes of beitel wordt gebruikt om hakwerk in glas te maken, waarmee u een afbeelding met een bepaalde schittering creëert.

Een plamuurmes of stopmes dient om kitrestanten mee weg te schrapen en om naden en kieren mee dicht te smeren.

Overige benodigdheden

Ventilatieroosters kunnen extra nodig zijn wanneer glas geplaatst in een ruimte waar weinig tot geen ventilatie mogelijk is, omdat de ramen om verschillende redenen niet open kunnen of mogen. Ventilatieroosters zijn verkrijgbaar in verschillende types en capaciteiten.

Om het glas kras- en streeploos te reinigen en te onderhouden is er een speciale glasreiniger verkrijgbaar.

http://www.aaglashandel.nl/Glas-Producten/Glasbenodigdheden/

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.