Tuin info
Image default
Tuin decoratie

Barrelsauna in de tuin

De sauna is al heel oud. Reeds in de oudheid waren stoombaden zeer populair. Veel volkeren kenden wel één of andere vorm van sauna. In Finland bestaat hij al 2000 jaar. De sauna veranderde in de loop der tijden. In het begin was het waarschijnlijk niet meer dan een gat in een heuvelflank. Vandaag de dag is het meestal een hutje aan een meer. Maar zelfs in appartementen worden sauna’s ingericht. De muren, het plafond en de vloer zijn van hout. In een soort kom worden natuurstenen gelegd. Die kom wordt verhit, soms met gas maar meestal elektrisch. Zo wordt dus de sauna verwarmd.

Tegenwoordig zijn er tal van sauna ontwerpen op de markt. Van een traditionele sauna tot een infraoodsauna. Ook is er een sauna op de markt die speciaal voor buiten is ontworpen en het dichts bij de traditionele sauna komt. Dit is de barrelsauna.

Een barrelsauna is allereerst een ware eyecatcher. De barrelsauna is een echte eyecatcher voor in de tuin. Liefhebbers van de sauna kunnen hun hart ophalen met een barrelsauna. De ronde vorm, compacte design én betaalbare prijs. Dit type buitensauna is momenteel zelfs één van de meest populaire sauna‘s wereldwijd. De naam barrel betekent in het Engels ‘vat’. Het design van de barrelsauna is namelijk afgeleid van een wijnvat. De houten barrel sauna’s worden vaak gemaakt van Canadees Red Ceder hout. Deze houtsoort is zeer geschikt voor buiten en zorgt voor een traditioneel Finse saunagevoel. Binnenin de ronde buiten sauna ervaar je volledige ontspanning en warmte. Je lichaam gaat zweten waardoor afvalstoffen uit het lichaam worden gevoerd.

De vorm van de barrel zorgt voor een ultieme sauna ervaring. De ronde vorm van de ton doet de warme lucht perfect circuleren.Dankzij diezelfde ronde vorm hoef je voor 23% minder ruimte te verwarmen. De sauna is sneller opgewarmd dus bespaart tijd én energie! Het geeft het design ook een tijdloze look die in elke omgeving past en bovendien door de jaren heen alleen maar meer karakter krijgt.

http://www.sunspabenelux.nl