Tuin info
Image default
Tuin en buitenleven

5 redenen waarom u een kunstmatige kerstboom moet aanschaffen

Kunstkerstbomen zijn een geweldige manier om je ecologische voetafdruk te verkleinen en het milieu minder te belasten. Maar waarom zouden we een kunstkerstboom kopen in plaats van de echte? Uw ecologische voetafdruk verkleinen door niet elk jaar een echte boom om te hakken is slechts één reden om een kunstkerstboom te kopen. Er zijn er nog veel meer! Hier zijn 5 redenen waarom je dit jaar een goedkope kunstkerstboom zou moeten kopen…

 

Milieuvriendelijk

Een van de belangrijkste redenen om een kunstkerstboom te verkiezen boven een echte kerstboom is het milieu. Echte bomen zijn ongelooflijk milieu-onvriendelijk. Ze hebben veel water en kunstmest nodig, hun vervoer veroorzaakt luchtvervuiling en hun verwijdering zorgt voor broeikasgassen. Een kunstkerstboom is gemaakt van recyclebare materialen, en er zijn geen zorgen over water geven of kunstmest. Echte bomen gebruiken veel natuurlijke hulpbronnen, waaronder water en fossiele brandstoffen. Kunstbomen hebben geen water nodig. Bovendien kunt u uw boom gewoon in de vuilnisbak gooien in plaats van hem buiten op te halen. Echte bomen zijn biologisch afbreekbaar, maar het duurt lang voordat ze zijn afgebroken. Een kunstkerstboom kan aan het eind van het seizoen gewoon in de vuilnisbak worden gegooid zonder blijvende gevolgen voor het milieu.

 

Geen behoefte aan water of trimmen

Een andere reden om een kunstkerstboom te verkiezen boven een echte is dat je hem geen water hoeft te geven of te snoeien. Echte kerstbomen zijn prachtig, maar ze moeten regelmatig water krijgen en gesnoeid worden zodat ze niet te hoog worden. Een kunstkerstboom zal niet verwelken of uitdrogen zoals een echte boom, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over water geven. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over het trimmen, en je hoeft je geen zorgen te maken dat hij te hoog wordt. Als u een echte kerstboom wilt, zijn er manieren om het uw huishouden gemakkelijker te maken. U kunt kiezen voor een kleinere boom of een boom die genetisch is geselecteerd om korter te blijven. U kunt ook een voorgesneden boom kopen, of u kunt overwegen een echte kunstkerstboom te kopen.

 

Geen gevaarlijke decoraties.

Een andere reden om een kunstkerstboom te kopen is dat je er geen gevaarlijke versieringen aan kunt hangen. Hoewel de meeste echte kerstbomen veilig zijn voor decoraties, zijn er enkele die gevaarlijk zijn. Als je kleine kinderen hebt, kan het ongelooflijk gevaarlijk zijn om decoraties te hebben die een verstikkingsgevaar kunnen vormen op je echte kerstboom. Met een kunstmatige kerstboom hoeft u zich geen zorgen te maken over gevaarlijke decoraties. Wat voor versieringen u ook gebruikt, een kunstboom heeft geen scherpe takken die een nieuwsgierig kind in het oog kunnen prikken. Als u jonge kinderen hebt, moet u altijd voorzichtig zijn met de decoraties die u in uw kerstboom aanbrengt. Kies decoraties die groter zijn dan het hoofd van uw kind, en zorg ervoor dat ze niet in kleine stukjes gebroken kunnen worden die een verstikkingsgevaar kunnen vormen.

 

Ze zien er eigenlijk best leuk uit!

Een andere reden om een kunstkerstboom te kopen is dat ze er eigenlijk best leuk uitzien. Echte kerstbomen ruiken heerlijk en zijn mooie decoraties, maar ze hebben ook hun nadelen. Echte kerstbomen zijn rommelig, gaan lang niet zo lang mee als kunstbomen en je moet ze voortdurend water geven. Een kunstkerstboom ruikt niet zo erg als een echte. Hij verliest geen naalden en rot niet zoals een echte boom. Je kunt een kunstkerstboom jaar na jaar gebruiken en hij zal nooit zijn vorm verliezen. Bovendien kun je hem gemakkelijk één keer per week afstoffen. Kunstkerstbomen zijn er in allerlei vormen, kleuren en maten. Ze zijn ook veel goedkoper dan echte kerstbomen, en ze hebben geen speciale zorg nodig.

 

Ze ruiken niet

Een andere reden om een kunstkerstboom te kopen is dat ze niet stinken. Terwijl een echte kerstboom heerlijk ruikt, ruiken ze binnenshuis niet lekker. Echte bomen laten een gas vrij, ethyleen genaamd, dat ervoor zorgt dat uw huis naar een kerstboom ruikt. Deze geur is eigenlijk giftig en kan bij sommige mensen astma of hoofdpijn veroorzaken. Het kan ook insecten en knaagdieren aantrekken. Een kunstmatige kerstboom geeft geen ethyleen af, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat uw huis naar een kerstboom ruikt. Echte kerstbomen zijn rommelig en vereisen veel onderhoud om ze gezond te houden. Een kunstkerstboom heeft geen verzorging nodig. Hij verliest geen naalden die overal op de vloer terechtkomen en hij rot niet.

 

Conclusie

Kunstkerstbomen zijn een geweldige manier om uw ecologische voetafdruk te verkleinen en het milieu minder te belasten. Maar waarom een kunstkerstboom kopen in plaats van een echte? Er zijn er veel meer! Hier zijn 5 redenen waarom je dit jaar een kunstkerstboom zou moeten kopen. Echte bomen zijn eco-onvriendelijk, ze hebben veel water en kunstmest nodig, hun transport veroorzaakt luchtvervuiling en hun verwijdering zorgt voor broeikasgassen. Echte bomen zijn biologisch afbreekbaar, maar het duurt lang voordat ze afgebroken zijn, en ze moeten regelmatig water krijgen en gesnoeid worden. Echte kerstbomen ruiken niet lekker, kunnen gevaarlijk zijn en vergen veel onderhoud. Echte bomen zijn rommelig, ze hebben veel water en kunstmest nodig, ze zijn biologisch afbreekbaar, en ze ruiken niet lekker binnenshuis. Kunstbomen zijn milieuvriendelijk, ze hebben geen water of kunstmest nodig, hun vervoer veroorzaakt geen luchtvervuiling, en hun verwijdering veroorzaakt geen broeikasgassen. Kunstbomen zijn recycleerbaar, en u kunt alle decoraties gebruiken die u wilt.

https://www.toptuincentrum.nl/producten/475/grote-kunstkerstbomen